Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Η θέση της Συντονιστικής Επιτροπής Σιδηροδρομικών Αττικής για τις μετατάξεις και την υποχρεωτική μετάταξη του διαχειριστή του blog «Σ.Ν».


Συνάδελφε Χρήστο,

H θέση της Συντονιστικής Επιτροπής Σιδηροδρομικών Αττικής και της συντονιστικής επιτροπής σιδηροδρομικών Καρόλου, είναι ξεκάθαρη από την αρχή. Καμία κατάργηση δρομολογίων και γραμμών, καμία μεταφορά προσωπικού, καμία ιδιωτικοποίηση. Δημόσιος, φθηνός και ασφαλής σιδηρόδρομος για όλους τους πολίτες.
Για μας δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ "εθελούσιας" και υποχρεωτικής μεταφοράς, αφού και οι φερόμενες ως "εθελούσιες" γίνονται εκβιαστικά υπό τις απειλές για κατάργηση μεγάλων τμημάτων του δικτύου.
Παλέψαμε και παλεύουμε, με τις όποιες αδυναμίες και ελλείψεις μας, για τη μη εφαρμογή του κατάπτυστου νόμου στο σύνολο του, δυστυχώς όμως έχουμε απέναντι μας τους εντολοδόχους της διοίκησης αλλά και την πλειοψηφία των συνδικαλιστών.
Το κείμενο που ανέβασες μοιράστηκε και θα συνεχίζει να μοιράζετε στο σταθμό Λαρίσης, ενώ βρισκόμαστε σε συννενοήσεις για να γίνουν μοιράσματα και σε άλλους σταθμούς του δικτύου ανά την επικράτεια. Στόχος μας να ανοιχθούν δίαυλοι επικοινωνίας με το επιβατικό κοινό, τις τοπικές κοινωνίες και φορείς προκειμένου από κοινού να εμποδίσουμε την εφαρμογή των περικοπών γραμμών. Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις και συμμετοχές.