Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Ανακοινωση της ΔΑΚΕ- Σιδηροδρομικων κινησης

ΠΑΤΕΡΑ ΤΑ ΕΜΑΘΕΣ ΤΑ ΝΕΑ;
Μας κατηγορούν εκεί στα τρένα, ότι δεν αφήσαμε τους Σιδηροδρομικούς να ξεχάσουν τις αλήστου μνήμης ημέρες διοίκησης του συντρόφου Ι.ΜΟΥΡΜΟΥΡΗ. Δεν έχουν άδικο. Πράγματι Πατέρα με τη βοήθεια ενός άλλου καθηγητή του κ.ΖΗΛΙΑΣΚΟΠΟΥΛΟΥ θα τιμωρήσουμε τους Σιδηροδρομικούς που έχουν μνήμη και άποψη.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ τους τελευταίους μήνες βιώνει το δικό της δράμα, μαζί με την υπόλοιπη ελληνική κοινωνία. Η νέα ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ του κ.ΖΗΛΙΑΣΚΟΠΟΥΛΟΥ αντί να εμπνεύσει το σύνολο του έμψυχου δυναμικού της Εταιρείας σε ένα μόλις μήνα παραδόθηκε στη «συντροφιά» και τον πλήρη έλεγχο των κομματικά εκλεκτών που εκφράζουν το ιδιοτελές, βαθύ πράσινο, τοπίο μιας αποτυχημένης παρένθεσης (ΧΡΗΣΤΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ, ΝΤΙΝΟΣ). Δυστυχώς, δεν έχουν τελειωμό οι διαβουλεύσεις, οι ίντριγκες και οι υπόγειες διαδρομές τους, στο γραφείο του νέου Διευθυντή της ΔΙΚΙΑΜ κ.ΡΕΤΣΙΝΑ, ο οποίος αντί να αντιμετωπίσει, ως όφειλε, τα σοβαρά προβλήματα της Εταιρείας, εξαντλεί το ρόλο που του ανατέθηκε στη «διεκπεραίωση» ειλημμένων προεκλογικών υποσχέσεων και υποχρεώσεων, που δεν συμβάλλουν στην ενότητα, ούτε προάγουν το κοινό καλό για το μέλλον του Σιδηροδρόμου, ο οποίος βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα και θα πρέπει να διατηρήσουμε την εσωτερική μας συνοχή για να επιβιώσουμε στο νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον που διαμορφώνεται. Άλλωστε, ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα χρησιμοποιηθούν οι «ΑΡΙΣΤΟΙ» και όχι οι «ΑΡΕΣΤΟΙ». Γιατί αυτοί τον διαψεύδουν;
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Έχει κατατεθεί το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο που οδηγεί όλους στα 40 χρόνια ασφαλιστικών εισφορών για κατοχύρωση πλήρους σύνταξης, η οποία θα υπολογίζεται στο μέσο όρο όλου του εργασιακού βίου. Έχουν καταργήσει τις Σ.Σ.Ε. και προωθούν την κατάργηση και την αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις, ενώ τα παιδιά μας αν βρουν δουλειά, θα παίρνουν 590 € μικτά αντί των 740 € που ισχύει σήμερα για τους νεοπροσλαμβανομένους. Το υφιστάμενο Οργανόγραμμα, αποκαθηλώνεται με συνοπτικές διαδικασίες, τα Π.Ω.Ε. αλλάζουν εν μέσω νυκτός, μηδενίζονται οι δευτερεύουσες απολαβές του προσωπικού, ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζουν κλείσιμο τμημάτων του δικτύου (ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΠΑΛΑΙΟΦΑΡΣΑΛΟΣ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΦΛΩΡΙΝΑ), όπως ενημέρωσε ο κ. ΖΗΛΙΑΣΚΟΠΟΥΛΟΣ το Δ.Σ. του Σωματείου μας. Επί του πιεστηρίου, υπάρχει αλλαγή των κανονιστικών διατάξεων που αφορούν (ΓΕΚΑΠ, ΚΩΕΑΠ, ΚΔΑ) και του Κανονισμού Κυκλοφορίας που μέχρι τώρα εξασφάλιζε την ομαλή κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών, με στόχο την εξαφάνιση του Προσωπικού Κίνησης από τα τρένα, στο βωμό των πιο άδικων μέτρων που επιβάλλουν με όρους απολυταρχικού καθεστώτος, χωρίς διάλογο και διαβούλευση και δυστυχώς χωρίς την παραμικρή κίνηση από το Προεδρείο του Σωματείου μας, μιας και θεωρούν ότι «ΟΛΑ ΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΩΣ». Αρκεί να γλύφουν το κόκαλο της εξουσίας. Εμείς τους ευχόμαστε «ΥΠΝΟ ΕΛΑΦΡΥ».
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η ΔΑΚΕ ΚΙΝΗΣΗΣ από θέση ευθύνης καλεί όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο, να αντισταθούν μαζί με τους υπόλοιπους Σιδηροδρομικούς και όλους τους Έλληνες στον εργασιακό μεσαίωνα που θέλει να μας γυρίσει η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ορισμένοι υποτελείς συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ.
Είναι αυτονόητο, ότι η παράταξή μας, θα προστατέψει στα πλαίσια των υφιστάμενων κανονισμών, τους συναδέλφους που θα θιγούν από λογικές ρεβανσισμού και προσωπικές πολιτικές «φαντασμάτων του παρελθόντος». Τους υπενθυμίζουμε ότι η ιστορία θα γράψει τα ονόματα τους με μελανά γράμματα και οι εργαζόμενοι θα τους κρίνουν ως «παραχαράκτες» των ονείρων των μισθωτών και συνταξιούχων της πατρίδας μας.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η ΔΑΚΕ ΚΙΝΗΣΗΣ, δηλώνει ότι θα παρεμβαίνει καταλυτικά όπως και στο πρόσφατο παρελθόν, σε ότι απεργάζονται για εμάς χωρίς εμάς. Όλοι μαζί θα αγωνιστούμε, όλοι μαζί δεν θα απολυθούμε και όλοι μαζί δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να μας κάνουν να πεινάσουμε. ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ν΄αντισταθούμε ως ενεργοί πολίτες στην απαξίωση και το ξεπούλημα του Σιδηροδρόμου και της περιουσίας τους.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΙΝΟΣΕ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΑΚΕ ΚΙΝΗΣΗΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΟΥΤΕΛΑΣ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΑΝΟΓΛΟΥ