Σελίδες

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Σταϊκούρας: Μέχρι το τέλος του 2024 θα υπάρχει ένας φορέας για τον σιδηρόδρομο


Τι είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, για τις κλοπές στους σιδηρόδρουμους και τις βλάβες σε κυλιόμενες σκάλες και ανελκυστήρες του μετρό

Skai.gr

Για την εισαγγελική παρέμβαση για το πλιάτσικο στις γραμμές του ΟΣΕ, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι είναι ένα από τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός σιδηρόδρομος.

Το ένα μεγάλο ζήτημα είναι ότι είναι πολλοί οι εμπλεκόμενοι φορείς, ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, Hellenic Train,ΓΑΙΑΟΣΕ, το οποίο σύμφωνα με τον υπουργό μέχρι το τέλος του έτους «θα τελειώσει με νόμο. Θα υπάρχει μόνο ένας φορέας ο ΕΡΓΟΣΕ και για το τμήμα των υλικών ο ΓΑΙΑΟΣΕ».

Δεύτερο πρόβλημα είναι οι ισόπεδες διαβάσεις για τις οποίες εξασφαλίστηκαν 25 εκατ. ευρώ ώστε το επόμενο διάστημα να βελτιωθούν σε όλη την Ελλάδα.

Το τρίτο πρόβλημα, αφορά τα δέντρα κατά μήκος των γραμμών και για το λόγο αυτό εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση ύψους 5 εκατ. ευρώ.

Για τις κλοπές είπε ότι είναι ένα ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά ενώ ανέφερε ότι πριν από τις κλοπές που ανέδειξε ο ΣΚΑΪ με ρεπορτάζ στη δυτική Αττική, είχε σημειωθεί και στην Ξάνθη με εξοπλισμό που μόλις είχε εγκατασταθεί.

Για το μετρό

Το μετρό της Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσει 30/11 με 13 σταθμούς και μέχρι το τέλος του 2025 θα παραδοθούν ακόμη 5 σταθμοί.

Για τα προβλήματα στο μετρό Αθήνας είπε ότι το βασικό είναι η έλλειψη κλιματισμού. «20 από του 53 συρμούς παραλήφθηκαν χωρίς κλιματισμό» τόνισε και πρόσθεσε «μόνο μια εταιρεία στο εξωτερικό από όσες απευθυνθήκαμε αναλαμβάνει την τοποθέτηση κλιματισμού στους 20 συρμούς.

Για τις συχνές βλάβες με τους αναβατήρες και τις κυλιόμενες σκάλες, είπε ότι τα προηγούμενα χρόνια πολλοί δεν είχαν συντηρηθεί για περίπου 20 χρόνια.

Ακόμα σημείωσε ότι η γραμμή 4 αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2026.

sidirodromikanea.blogspot.com