Σελίδες

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι ακόμα δεν έχουν αντιμετωπίσει αστοχίες



Σχεδόν 19 μήνες από το θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα κοντά στην Κοιλάδα των Τεμπών, στην κεντρική Ελλάδα, που στοίχισε τη ζωή σε 57, οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι εξακολουθούν να υπολειτουργούν σοβαρά.

Δέσποινα Κόντη
ekathimerini.com

Το αυτοματοποιημένο σύστημα ελέγχου της κυκλοφορίας είναι ελλιπές σε πολλά τμήματα, δύο από τα οποία είναι στην περιοχή της Αττικής όπου αποφεύχθηκε μετωπική σύγκρουση δύο τρένων από μια τρίχα νωρίτερα αυτό το μήνα. Στη Θεσσαλία, τμήματα του συστήματος, νότια της πόλης της Λάρισας, παρασύρθηκαν από τις καταστροφικές καταιγίδες της 23ης Σεπτεμβρίου 2023. Επιπρόσθετα, υπάρχει ανεξέλεγκτη κλοπή καλωδίων του συστήματος ελέγχου για τον χαλκό τους.

Η έλλειψη προσωπικού στον φορέα υποδομής ΟΣΕ είχε ως αποτέλεσμα την υποβαθμισμένη συντήρηση του δικτύου, αναφέρει η εταιρεία τρένων Hellenic Train. Για ανεπαρκή συντήρηση του τροχαίου υλικού κατηγορεί την Ελληνική Τρένο από την πλευρά του ο ΟΣΕ.

Ως αποτέλεσμα, τα τέσσερα τρένα που εκτελούνται καθημερινά μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης είναι πληρωμένα μόνο κατά 30% έως 50%.

sidirodromikanea.blogspot.com