Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Καταδίκη για κλοπή σιδηροδρομικού υλικού αλλά όχι η μοναδική…

Με αφορμή την καταδικαστική απόφαση του τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων Εύβοιας για κλοπές και δολιοφθορές στο σιδηροδρομικό δίκτυο, με συνολική ποινή κάθειρξης επτά ετών, στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και χρηματική αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης προς τον ΟΣΕ, μας ήρθε στο νου μια άλλη ανάλογη περίπτωση που συνέβη το 2011 και μάλιστα με ποινή 16 χρόνια. Τότε ο ΟΣΕ στην ανακοίνωση του ανέφερε: 

«Από τον ΟΣΕ ανακοινώνεται ότι την 21 Νοεμβρίου 2011 έγινε η δίκη των τριών κρατουμένων που συνελήφθησαν την 28η Δεκεμβρίου 2010 από την ασφάλεια Εχέδωρου σε συνεργασία με κλιμάκιο του Οργανισμού στην περιοχή Αξιού, λόγω κλοπής τηλεπικοινωνιακού καλωδίου. 
Κατόπιν των παραπάνω το τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε τους παραπάνω κατηγορουμένους σε κάθειρξη 16 ετών χωρίς αναστολή, με κατηγορητήριο την ασφάλεια της κυκλοφορίας των σιδηροδρόμων.» 

Από τότε παρά την βαριά ποινή, το πλιάτσικο δεν σταμάτησε. Ο ΟΣΕ δείχνει αποφασισμένος να σταματήσει αυτό έγκλημα που γίνεται σε βάρος της δημόσιας περιουσίας. Θα το επιτύχει. Ο χρόνος θα το δείξει… 


Χρήστος Γιαννακίδης