Σελίδες

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Η Eurostar και η SkyTeam συνεργάζονται για να προσφέρουν αεροπορικά ταξίδια για τρένο με μία μόνο κράτηση από το 2025



Τα ταξίδια στην Ευρώπη τόσο με αεροπλάνο όσο και με τρένο πρόκειται να γίνουν πιο εύκολα χάρη σε μια νέα συνεργασία μεταξύ της Eurostar και μιας παγκόσμιας αεροπορικής συμμαχίας.

euronews.com

Από τις αρχές του 2025, οι επιβάτες θα μπορούν να κάνουν κράτηση για πτήσεις μεγάλων και μεσαίων αποστάσεων συν σιδηροδρομικά ταξίδια με μία μόνο κράτηση.

Έρχεται αφού η SkyTeam, η οποία εκπροσωπεί εταιρείες όπως η Air France, η Delta Air Lines και η SAS, υπέγραψε μνημόνιο συμφωνίας (MOU) με την εταιρεία σιδηροδρόμων υψηλής ταχύτητας την περασμένη εβδομάδα.

«Το να προσφέρουμε στους ταξιδιώτες την επιλογή να δουν την Ευρώπη με τον πιο βιώσιμο και βολικό τρόπο σιδηροδρομικώς αποτελεί βασικό στοιχείο του οράματος της Eurostar για ανάπτυξη», λέει η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Eurostar, Gwendoline Cazenave.

«Δημιουργούμε ένα μέλλον όπου οι ταξιδιώτες μπορούν να συνδεθούν μεταξύ των τρένων Eurostar, των εσωτερικών σιδηροδρόμων και των μεγάλων αποστάσεων, ανοίγοντας τις υπηρεσίες μας σε νέες αγορές σε όλο τον κόσμο».

Ποιες είναι οι δυνατότητες για ταξίδια με αεροπλάνο για τρένο στην Ευρώπη;

Η νέα προσφορά βασίζεται στην τρέχουσα συμφωνία της KLM με την Eurostar, σύμφωνα με την οποία τα σιδηροδρομικά εισιτήρια περιλαμβάνονται αυτόματα στα ταξίδια των επιβατών εάν αναχωρήσουν από τον σιδηροδρομικό σταθμό Brussels-Midi/Zuid ή τον κεντρικό σταθμό της Αμβέρσας για να προλάβουν μια πτήση.

Αυτή η συμφωνία οδήγησε σε πτώση των πτήσεων μεταξύ Άμστερνταμ και Βρυξελλών, σύμφωνα με το SkyTeam.

Η συμμαχία περιλαμβάνει επίσης τις Air Europa, China Airlines , Czech Airlines, ITA Airways, Vietnam Airlines και Virgin Atlantic, μαζί με πολλές άλλες αεροπορικές εταιρείες.

Και με το Eurostar να προσφέρει το μεγαλύτερο διεθνές δίκτυο υψηλής ταχύτητας στην Ευρώπη - εξυπηρετώντας 28 προορισμούς στη Γερμανία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο - η συνεργασία ανοίγει το δρόμο για πιο βιώσιμα ταξίδια για τους διεθνείς τουρίστες.

Επί του παρόντος, περίπου το 13 τοις εκατό των ταξιδιωτών του Eurostar είναι ιπτάμενοι μεγάλων αποστάσεων που φτάνουν στους κόμβους της SkyTeam στο Άμστερνταμ Σίπχολ, το Παρίσι-CDG και το Χίθροου του Λονδίνου και συνδέονται με έναν προορισμό του Eurostar.

«Η συνεργασία με την Eurostar ως τον πρώτο συνεργάτη μας εκτός αεροπορικής εταιρείας υπογραμμίζει τη δέσμευση της SkyTeam να προσφέρει μια πιο ολοκληρωμένη και υπεύθυνη ταξιδιωτική εμπειρία ενσωματώνοντας διατροπικά ταξίδια», λέει ο CEO της SkyTeam, Patrick Roux.

«Ένας από τους πιο αγαπημένους αερομεταφορείς τρένων στον κόσμο, με φήμη για την εξυπηρέτηση πελατών, το Eurostar είναι φυσικό κατάλληλο για τη SkyTeam».

Οι δύο εταιρείες επεξεργάζονται τις λεπτομέρειες τους επόμενους μήνες, με την επιλογή αεροπορικών ταξιδιών με σιδηρόδρομο να αναμένεται να κυκλοφορήσει το πρώτο εξάμηνο του 2025.

sidirodromikanea.blogspot.com