Σελίδες

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Αυτά είναι τα 5 πιο απίστευτα ταξίδια με τρένο στην Ευρώπη που μπορείτε να ζήσετε αυτό το φθινόπωρο

Ευρώπη, φθινοπωρινά τοπία και μια άνετη βόλτα με το τρένο – δεν θα μπορούσατε να βρείτε καλύτερο συνδυασμό αν δοκιμάζατε.

Η Γηραιά Ήπειρος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο απόγειό της από άποψη τοπίου, και ο μόνος τρόπος για να κατακτήσετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της είναι μέσω του σιδηροδρομικού ταξιδιού.

traveloffpath.com

Το μόνο ζήτημα είναι ότι το ευρωπαϊκό σιδηροδρομικό δίκτυο είναι τόσο τεράστιο και ποικιλόμορφο που μπορεί να είναι δύσκολο να ξέρεις από πού να ξεκινήσεις. Μην ανησυχείτε, όμως. κάναμε όλη τη βρώμικη δουλειά για εσάς.


Κοσκινίσαμε εκατοντάδες κριτικές ταξιδιωτών αναζητώντας τα πιο όμορφα ταξίδια με τρένο που μπορείτε να κάνετε στην Ευρώπη αυτό το φθινόπωρο και αυτές οι 5 διαδρομές ήταν μακράν οι πιο αγαπημένες:

Σεράγεβο – Μόσταρ

Θα ξεκινήσω με ένα από τα πιο υποτιμημένα, καθώς πραγματικά πιστεύω ότι περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να δοκιμάσουν το Balkan – υπόσχεται όλες τις απίστευτες απόψεις και τη συναρπαστική κουλτούρα της Δυτικής Ευρώπης σε ένα κλάσμα της τιμής.

Γι' αυτό αυτό το φθινόπωρο, βλέπουμε δύο από τις πιο εμβληματικές πόλεις του: το Σαράγεβο (η πρωτεύουσα) και το Μόσταρ (ο κυριολεκτικός ορισμός των όψεων που αξίζουν καρτ ποστάλ).

Η εθνική εταιρεία σιδηροδρόμων της Βοσνίας εκτελεί δρομολόγια μεταξύ αυτών των πόλεων δύο φορές την ημέρα, με κάθε ταξίδι να διαρκεί λίγο λιγότερο από 2 ώρες και να κοστίζει μεταξύ 6 και 14 $ το άτομο , και επιτρέψτε μου να σας πω – θα πλήρωνα 10 φορές περισσότερο για τη θέα μόνο.

Η τραχιά, ανέγγιχτη φύση της χώρας δεν μοιάζει με οτιδήποτε άλλο μπορεί να έχετε δει στα δυτικά, και το να ταξιδέψετε στην καρδιά των Διναρικών Άλπεων και δίπλα στον ποταμό Νερέτβα προσφέρει αυτό που μπορώ να περιγράψω μόνο ως μια απόκοσμη εμπειρία.

Τα χρώματα του φθινοπώρου, τα καταπράσινα δάση, οι πανύψηλοι βράχοι και η σμαραγδένια λίμνη Jablanica, ακολουθούμενα από την αρχιτεκτονική της οθωμανικής εποχής καθώς βρίσκεστε κοντά στο Μόσταρ, δημιουργούν το τέλειο σκηνικό για τις εικόνες (και, κυρίως, την εμπειρία) μιας ζωής.

Ζυρίχη – Σεντ Μόριτζ

Δεν είναι μυστικό ότι η Ελβετία έχει ένα από τα καλύτερα και πιο γραφικά σιδηροδρομικά δίκτυα στον κόσμο, αλλά επειδή είναι δύσκολο να διαλέξω μόνο μία διαδρομή, συγκεκριμένα για να βιώσω, ρίχνω την αγαπημένη μου στο ρινγκ.

Το τρένο από τη Ζυρίχη προς το Saint Moritz είναι λίγο πιο ακριβό από τις άλλες επιλογές στη σημερινή λίστα (λαμβάνοντας υπόψη τη διάρκειά του), με οικονομικά εισιτήρια που ξεκινούν από 60 $ , αλλά η διαδρομή 3 ωρών είναι κάτι που όλοι πρέπει να βιώσουν τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους.
Η θέα στη λίμνη της Ζυρίχης, τις χιονισμένες Άλπεις, την οδογέφυρα Landwasser και όλα τα παραμυθένια αλπικά χωριά αποτελούν τον τέλειο τρόπο για να γνωρίσετε την Ελβετία χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε ένα χέρι και ένα πόδι για να κάνετε πραγματικά διακοπές εκεί.

Όσλο – Μπέργκεν

Εάν έχετε 100 $, 7 ώρες χρόνου και θέλετε να δείτε ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Νορβηγία , αυτή η γραμμή Norwegian Railways είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε.

Ξέρω, ξέρω, μπορεί να φαίνεται λίγο πολύ να περνάς τόσες ώρες κολλημένοι σε ένα τρένο, αλλά πιστέψτε με όταν σας λέω ότι δεν θα μπορούσατε ποτέ να απολαύσετε όλες τις σουρεαλιστικές απόψεις της Νορβηγίας διαφορετικά.

Και ανάμεσα στο Hallingskarvet, το οροπέδιο Hardangervidda και όλα τα φιόρδ, τους καταρράκτες και τα βουνά, υπάρχουν πολλά να θαυμάσετε, οπότε προσπαθήστε να κρατήσετε τα μάτια σας ανοιχτά για την επόμενη αξιόλογη θέα.

Σάλτσμπουργκ – Βενετία

Αυτή η επόμενη είναι η πρώτη διαδρομή στη λίστα που μας μεταφέρει σε δύο διαφορετικές χώρες και ως ταξιδιώτης που αγαπά να απολαμβάνει όσο το δυνατόν περισσότερο τις διακοπές, ακούγεται σαν όνειρο!

Μια συμβουλή που μπορώ να σας δώσω εδώ είναι να κλείσετε τα εισιτήριά σας όσο το δυνατόν πιο νωρίς – οι ίδιες θέσεις που θα παίρνατε σήμερα για πάνω από $70 μπορούν να αγοραστούν για λίγο πάνω από $20 από όσους προγραμματίζουν εκ των προτέρων.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, λαμβάνοντας υπόψη ότι πρόκειται για ένα ταξίδι 7 ωρών που όχι μόνο σας μεταφέρει στις Αυστριακές Άλπεις, τους Δολομίτες και τη λιμνοθάλασσα της Βενετίας, αλλά σας επιτρέπει επίσης να εξερευνήσετε δύο από τους πιο πολυπόθητους προορισμούς της Ευρώπης, οποιαδήποτε τιμή αξίζει τον κόπο. 

Μόναχο – Ίνσμπρουκ

Ολοκληρώνουμε τα πράγματα με μια ακόμη υποτιμημένη διαδρομή (και, όπως ισχύει, δύο εκπληκτικές πόλεις).

Το απόλυτο γεγονός ότι μπορείτε να φτάσετε από τη Γερμανία στην Αυστρία για μόλις ~ 15 $ είναι τρελό από μόνο του, αλλά αν προσθέσετε το γεγονός ότι θα δείτε την εμβληματική βαυαρική ύπαιθρο, τις ταπεινές κοιλάδες των Άλπεων και τον αστραφτερό ποταμό Inn , γίνεται πολύ πιο προφανές πόσο μεγάλη αξία είναι αυτή η διαδρομή.

Πανοραμικό τοπίο μιας λίμνης στη Βαυαρία, Γερμανίαsidirodromikanea.blogspot.com