Σελίδες

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Το ατμοκίνητο τρένο Clan Line της δεκαετίας του 1940 θα περάσει από το νοτιοανατολικό Λονδίνο





Ένα vintage ατμοκίνητο τρένο που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1940 πρόκειται να περάσει από το νοτιοανατολικό Λονδίνο και πάλι αυτή την εβδομάδα.

Η ατμομηχανή Clan Line 35028, μια ατμομηχανή 76 ετών, πρόκειται να μεταφέρει vintage άμαξες φαγητού σε περιοχές του νοτιοανατολικού Λονδίνου στο ταξίδι της προς το Κεντ.

Το τρένο θα διασχίσει το νοτιοανατολικό Λονδίνο αυτή την Πέμπτη (26 Σεπτεμβρίου), περνώντας από το Bellingham, το Denmark Hill και το Bromley South.

Η ατμομηχανή κατασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1948 στο Hampshire και αποτελούσε μέρος αξιοσημείωτων διαδρομών που εκτελούσε η Νότια Περιφέρεια των Βρετανικών Σιδηροδρόμων, όπως το Golden Arrow και το The Night Ferry, πριν ολοκληρώσει την υπηρεσία το 1967.

Ένα από τα πιο διάσημα ταξίδια του έγραψε ιστορία το 2018, όταν έγινε η πρώτη ατμομηχανή του Εμπορικού Ναυτικού που πέρασε πάνω από τη γέφυρα Royal Albert και εισήλθε στην Κορνουάλη.


Το τρένο θα εκτελεί δρομολόγια από το Λονδίνο Victoria στο Dover Priory, ταξιδεύοντας μέσω του νοτιοανατολικού Λονδίνου σε ένα ταξίδι Belmond, όπου οι επισκέπτες του θα μπορούν να δειπνήσουν σε πολυτελή βαγόνια, όπως θα έκαναν κατά τη διάρκεια της χρήσης τους τον 20ό αιώνα.

Οι κάτοικοι του Νοτιοανατολικού Λονδίνου θα έχουν άλλη μια ευκαιρία να εντοπίσουν αυτή τη χαρακτηριστική ατμομηχανή καθώς τραβάει τα βαγόνια σε ένα ταξίδι επιστροφής από και προς το Κεντ.


​Το τρένο θα περάσει από διάφορους σταθμούς του νοτιοανατολικού Λονδίνου στο ταξίδι του στην ύπαιθρο του Κεντ, ταξιδεύοντας προς το Canterbury και προς το Dover για να περιηγηθεί πέρα ​​από τους εμβληματικούς White Cliffs, πριν επιστρέψει μέσω Folkestone προς το Paddock Wood και το νοτιοανατολικό Λονδίνο νωρίς το απόγευμα.

Οι επισκέπτες του τρένου μπορούν να δειπνήσουν σε πολυτελή βαγόνια Pullman. (Εικόνα: Belmond)

sidirodromikanea.blogspot.com