Σελίδες

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Το Hitachi Frecciarossa 1000 στο InnoTrans 2024 Βερολίνου

Το ETR 1000, ένα τρένο υψηλής ταχύτητας που κατασκευάζεται από τη Hitachi Rail, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2015 και λειτουργεί τώρα στην Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία.

Ένας στόλος 20 από αυτές τις μονάδες λειτουργεί στην Ισπανία με την επωνυμία IRYO και τα τρένα συνδέονται με μια Γαλλία μέσω μιας διασυνοριακής υπηρεσίας Παρισιού-Μιλάνου.

Η μονάδα που παρουσιάζεται στο InnoTrans 2024 έχει 3 κατηγορίες: Executive Class, Business Class και Premium Class. Στη λειτουργία επιβατών διαθέτει επίσης Standard Class.
Η Executive Class στο ETR1000

Το αυτοκίνητο της Executive Class φιλοξενεί 10 επιβάτες. Οι πολυθρόνες μπορούν να περιστρέφονται κατά 180 μοίρες, επιτρέποντας στους επιβάτες να κοιτούν πάντα προς την κατεύθυνση του ταξιδιού.


Κάθε τρένο Frecciarossa 1000 έχει ένα πούλμαν Executive Class. Οι επιβάτες μπορούν να παραγγείλουν catering από τη θέση τους και το στήριγμα ποδιών έρχεται για επιπλέον άνεση.

Τα πούλμαν 2–3 είναι πούλμαν Business Class, με το πέμπτο λεωφορείο να διαθέτει το Bistro.
Hitachi ETR 1000 Business Class

Κάθε καρέκλα στην Business Class έχει πλάτος 69 εκατοστά – δηλαδή 5 εκατοστά χαμηλότερα από το κάθισμα της Executive Class στα 74 εκατοστά. Από την άποψη της προσβασιμότητας, οι επιβάτες με αναπηρικό αμαξίδιο μπορούν επίσης για πρώτη φορά να επωφεληθούν από το μπιστρό – δεν υπάρχουν εμπόδια στον δρόμο. Αυτή η κατηγορία διαθέτει επίσης Silence Area - ένα ήσυχο πούλμαν για επιβάτες που εκτιμούν μια χαλαρωτική διαδρομή με το τρένο.
Hitachi ETR 1000 Premium Class

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν στην Premium Class, όπως οι επιβάτες της Business Class και της Executive Class, έχουν τη δυνατότητα να παραγγείλουν φαγητό και ποτό από τη θέση τους. Το Coach 4 είναι Premium Class, ενώ τα υπόλοιπα πούλμαν, 5–8 είναι Standard Class.

Στη διαμόρφωση των 8 πούλμαν, το τρένο έχει συνολικό μήκος 202 μέτρα και μπορεί να ταξιδέψει με ταχύτητες έως και 400 χλμ/ώρα.