Σελίδες

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Η InnoTrans άνοιξε τις πόρτες της στο Βερολίνο

Σήμερα το πρωί (Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου), το Innotrans 2024 εγκαινιάστηκε στους εκθεσιακούς χώρους του Βερολίνου από τον Dirk Hoffmann, COO της Messe Berlin, και τον Ομοσπονδιακό Υπουργό Μεταφορών Δρ. Volker Wissing. Για άλλη μια φορά, το Βερολίνο έγινε ο διεθνής κόμβος για τις αυριανές λύσεις κινητικότητας και τα κορυφαία μυαλά του κλάδου θα συζητήσουν καινοτόμες ιδέες και έξυπνα προϊόντα.

Ο Dirk Hoffmann, δήλωσε: «Το InnoTrans 2024 είναι μια πολύ ιδιαίτερη έκδοση. Με τις αίθουσες προβολής, την εξωτερική οθόνη και τον καλοκαιρινό κήπο πλήρως κατειλημμένα, είναι πλέον μεγαλύτερο από ποτέ. Είναι η μεγαλύτερη εμπορική έκθεση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στο Βερολίνο και καλύπτει μια μοναδική ιστορία επιτυχίας. Μια παράσταση που κινείται πάντα με την εποχή και με επίκεντρο τον εξηλεκτρισμό, την ψηφιοποίηση και τη βιωσιμότητα, θέτει ακριβώς τις σωστές προτεραιότητες».

Ο Δρ. Volker Wissing πρόσθεσε: «Το InnoTrans είναι ένα αποκορύφωμα στο ημερολόγιο εκδηλώσεων της σιδηροδρομικής βιομηχανίας, επειδή αντιπροσωπεύει την καινοτομία και την πρόοδο. Παρέχει μια σημαντική ώθηση που μπορεί να βοηθήσει να ξεπεραστούν οι μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει αυτός ο τομέας. Χαίρομαι που φέτος το InnoTrans φιλοξενεί για πρώτη φορά μια οθόνη αφιερωμένη στην τεχνητή νοημοσύνη. Ιδιαίτερα σε μια εποχή ελλείψεων δεξιοτήτων και ανάπτυξης στις μεταφορές, έχει τεράστιες δυνατότητες».

Φέτος, η InnoTrans προσελκύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους πολιτικούς. Την Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2024, πρόκειται να παρευρεθούν ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Ρόμπερτ Χάμπεκ, ο κυβερνώντος δήμαρχος του Βερολίνου Κάι Βέγκνερ και η Γερουσιαστής του Βερολίνου για τις Μεταφορές και το Περιβάλλον Ute Bonde.

Πρόσβαση σε όλες τις αγορές του κόσμου

2.940 εκθέτες από 59 χώρες παρουσιάζουν τα πιο πρόσφατα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Καταλαμβάνοντας 42 αίθουσες προβολής σε συνολική έκταση 200.000 τετραγωνικών μέτρων, οι εκθεσιακοί χώροι είναι πλήρως κρατημένοι. «Καμία άλλη εμπορική έκθεση κινητικότητας δεν συγκεντρώνει τόσους πολλούς υπεύθυνους λήψης αποφάσεων, κινητές και οραματιστές, όπου μπορούν να ανταλλάξουν ιδέες, να διαπραγματευτούν επιχειρηματικές δραστηριότητες και να ολοκληρώσουν τις επενδύσεις», δήλωσε η Kerstin Schulz, διευθύντρια της InnoTrans. «Μια μόνο επίσκεψη δίνει στους εμπορικούς επισκέπτες την ευκαιρία να αποκτήσουν πρόσβαση σε όλες τις αγορές του κόσμου.» 32 διεθνείς ενώσεις από 17 χώρες και 27 εταιρείες μεταφορών από 15 χώρες συμμετέχουν ως εκθέτες στην κορυφαία εμπορική έκθεση στον κόσμο για τεχνολογία μεταφορών.

Τεχνολογία αιχμής

Οι εμπορικοί επισκέπτες μπορούν να προσβλέπουν σε 226 παγκόσμιες καινοτομίες σε πέντε τομείς εκπομπών: Τεχνολογία Σιδηροδρόμων, Σιδηροδρομική Υποδομή, Δημόσιες Μεταφορές, Εσωτερικοί χώροι και Κατασκευή Σήραγγας. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που εμφανίζονται κυμαίνονται από μια ατμομηχανή με κυψέλες καυσίμου μπαταρίας και έναν αλγόριθμο βασισμένο σε τεχνητή νοημοσύνη για χρονοδιαγράμματα και πρόσβαση χωρίς εμπόδια σε τρένα κύριας γραμμής έως φιλμ κατά του γκράφιτι για γυάλινες επιφάνειες. Οι επισκέπτες της έκθεσης μπορούν να βρουν μια επισκόπηση και λεπτομερείς περιγραφές προϊόντων στον Παγκόσμιο Οδηγό Καινοτομίας στο διαδίκτυο στη διεύθυνση www.innotrans.de.

Στο Outdoor Display, οι εκθέτες παρουσιάζουν 133 νέα οχήματα με προοπτικές λειτουργίες σε 3.500 μέτρα σιδηροδρομικής γραμμής. Μεταξύ των προϊόντων που εκθέτει η Siemens Mobility είναι το Velaro, ένα τρένο υψηλής ταχύτητας σχεδιασμένο για την αιγυπτιακή αγορά. Σχεδιασμένο για να αντέχει σε ακραίες καιρικές συνθήκες, συνδυάζει σχετικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά με κορυφαία άνεση επιβατών. Η Alstom παρουσιάζει το περιφερειακό τρένο Coradia Max™ για το Landesnahverkehrsgesellschaft Niedersachsen mbH (LNVG), το οποίο συνδυάζει μονόροφο και διώροφο σχεδιασμό. Εκθέτει επίσης το Flexity™, το μακρύτερο τραμ του Βερολίνου, του οποίου τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την ευρυχωρία, τη βιωσιμότητα και τα καινοτόμα συστήματα ασφαλείας, όπως το σύστημα υποβοήθησης ανίχνευσης εμποδίων (ODAS).

Η Stadler εμφανίζει το RS ZERO για πρώτη φορά στο κοινό στο InnoTrans. Με τον συνδυασμό ηλεκτρικής ισχύος κυψελών καυσίμου και μπαταρίας, το τρένο, το οποίο είναι σχεδιασμένο για περιφερειακές γραμμές, λειτουργεί χωρίς εκπομπές ρύπων. Με το CITYLINK για το Saarbahn, η εταιρεία παρουσιάζει μια επιλογή αστικών συγκοινωνιών. Ο συνδυασμός τραμ και τρένου μπορεί να εξυπηρετήσει μια πόλη και τη γύρω περιοχή χωρίς συγκοινωνία. Η Vossloh Rolling Stock συμμετέχει με την υβριδική της ατμομηχανή Modula BFC, η οποία συνδυάζει υδρογόνο και υβριδικά συστήματα μετάδοσης κίνησης για την αποτελεσματική μεταφορά εμπορευμάτων σε διαφορετικές γραμμές.

Άλλα εκθέματα στην Outdoor Display περιλαμβάνουν το ETR1000 της Hitachi Rail, ένα τρένο υψηλής ταχύτητας συμβατό με διάφορα ευρωπαϊκά συστήματα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, και το εξαιρετικά ενεργειακά αποδοτικό CINOVA του CRRC, ένα τρένο σχεδιασμένο για περιφερειακές γραμμές.

Αυριανή μεταφορά

Η Συνέλευση InnoTrans με τις πολυάριθμες υψηλού επιπέδου συζητήσεις και συζητήσεις στο βήμα μεταξύ ειδικών για τρέχοντα και μελλοντικά θέματα κινητικότητας ήταν πάντα η πλατφόρμα για μια πρόσωπο με πρόσωπο ανταλλαγή απόψεων. Ο χτύπος της καρδιάς του είναι τα Φόρουμ Διαλόγου που θα πραγματοποιούνται καθημερινά στο palais.Berlin. Συντονίζονται από τη Γερμανική Ένωση Σιδηροδρόμων (VDB), το Γερμανικό Φόρουμ Μεταφορών (DVF), την Ένωση της Ευρωπαϊκής Σιδηροδρομικής Βιομηχανίας (UNIFE), τη Γερμανική Ένωση Κατασκευαστών Ηλεκτρικής και Ηλεκτρονικής (ZVEI) και την Ένωση Γερμανικών Εταιρειών Μεταφορών (VDV).

Εκτός από τα Φόρουμ Διαλόγου, το InnoTrans παρέχει την ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων για θέματα που σχετίζονται με κάθε τμήμα της έκθεσης. Είτε στο Διεθνές Φόρουμ Σχεδιασμού, στο Διεθνές Φόρουμ Λεωφορείων, στο Διεθνές Φόρουμ Σήραγγας, στο Φόρουμ Καινοτομίας του DB είτε στο Φόρουμ Δημοσίων Μεταφορών – οι εμπορικοί επισκέπτες μπορούν να περιμένουν συναρπαστικούς ομιλητές και συζητήσεις.

Νέοι, διαφορετικοί και χωρίς αποκλεισμούς

Το πρόγραμμα υποστήριξης InnoTrans διαθέτει επίσης ελκυστικές μορφές. Φέτος ξεκινά το Railway Influencer Festival. Στις 27 Σεπτεμβρίου 2024 στο Marshall Haus, επιλεγμένοι εκθέτες μπορούν για πρώτη φορά να συναντηθούν και να δικτυωθούν με influencers, bloggers και YouTubers. Μια ανεξάρτητη κριτική επιτροπή θα τιμήσει επίσης τους νικητές τριών κατηγοριών στο YouTube (Best InnoTrans Video, Best Brand Video και Best Mobility Channel) με το Railway Influencer Award.

Την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2024, η πρωτοβουλία Women in Mobility διοργανώνει ένα γεύμα στο palais.Berlin. Εκτός από τη Michaela Strohschneider, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Μονάδας, Ευρωπαϊκή Ένωση, την Paloma Iribas Forcat, Αντιπρόεδρο του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Οργανισμού Σιδηροδρόμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ERA), και τη Noemi Jiménez-Redondo, Διευθύντρια Έρευνας και Καινοτομίας στο Ισπανικό εταιρεία CEMOSA, αναμένεται επίσης να μιλήσουν.

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024, το Βραβείο Women in Rail 2024 θα παρουσιαστεί στο περίπτερο του EU Rail. Το βραβείο αναγνωρίζει εξαιρετικά επιτεύγματα γυναικών στη σιδηροδρομική βιομηχανία και τις δραστηριότητες οργανισμών και εταιρειών που έχουν ανοίξει το δρόμο για μεγαλύτερη δικαιοσύνη, ποικιλομορφία και ισότητα σε αυτόν τον τομέα. Το βραβείο θα απονεμηθεί στις κατηγορίες Women Empowerment, Leadership & Mentoring και Research & Innovation.

AI και κυβερνοασφάλεια

Οι ψηφιακές λύσεις γίνονται όλο και πιο σημαντικές στον τομέα των μεταφορών. Ωστόσο, αυτό αυξάνει επίσης τον κίνδυνο κυβερνοεπιθέσεων. Η InnoTrans εγκαινιάζει το AI Mobility Lab, έναν εκθεσιακό χώρο αφιερωμένο σε αυτό το θέμα, στον τομέα των Δημόσιων Μεταφορών στην Αίθουσα 7.1a. 42 εκθέτες από 17 χώρες επιδεικνύουν την τεχνογνωσία τους στην τεχνητή νοημοσύνη, τη ρομποτική, την προστασία δεδομένων και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, συμπεριλαμβανομένων των Google Cloud, CRRC Academy και Cisco. Μεταξύ αυτών είναι η Next Generation Robotics, η οποία παρουσιάζει τη νέα πολυτροπική ρομποτική πλατφόρμα της για αυτόματη επιθεώρηση του εξοπλισμού κίνησης σιδηροδρομικών οχημάτων. Η Isarsoft παρουσιάζει το εργαλείο ανάλυσης βίντεο που βασίζεται σε AI για προγραμματισμό, λειτουργίες και ασφάλεια. Ένα από τα κυριότερα σημεία του προγράμματος υποστήριξης θα είναι μια διάλεξη από τον ειδικό σε θέματα κυβερνοασφάλειας Mirko Ross, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Asvin.

sidirodromikanea.blogspot.com