Σελίδες

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Εντατικές εργασίες για την επανεκκίνηση του Τρένου του Πηλίου



Στο Μηχανοστάσιο του ΟΣΕ, υπό την επίβλεψη του Προϊσταμένου Κώστα Γεωργούλα, επικρατεί έντονη δραστηριότητα καθώς τα συνεργεία εργάζονται αδιάκοπα για την ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών συντήρησης στις μηχανές του γνωστού Τρένου του Πηλίου. 

thenewspaper.gr

Το χρονοδιάγραμμα είναι πιεστικό, καθώς οι εργασίες πρέπει να ολοκληρωθούν έως το τέλος Σεπτεμβρίου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η επανέναρξη των δρομολογίων και κατά τη χειμερινή περίοδο, όπως έχει ήδη αποφασιστεί.Στο χώρο βρέθηκε σήμερα ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός

Το Τρένο του Πηλίου, ένα εμβληματικό σύμβολο της περιοχής, προσελκύει χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο, ενώ η συνέχιση των δρομολογίων και κατά τους χειμερινούς μήνες θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για την τοπική οικονομία. Οι ομάδες τεχνικών του ΟΣΕ, μεθοδικά και με υψηλή αίσθηση καθήκοντος, καταβάλλουν καθημερινά τεράστια προσπάθεια για να διασφαλίσουν ότι το ιστορικό τρένο θα είναι έτοιμο να επανέλθει σε λειτουργία σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Ο προϊστάμενος του έργου, Κώστας Γεωργούλας, τόνισε τη σημασία της συντήρησης για την ασφάλεια και την απρόσκοπτη λειτουργία του τρένου, ενώ παράλληλα εξήρε την αφοσίωση των στελεχών και των εργαζομένων που συμμετέχουν στις εργασίες. “Οι προσπάθειες που καταβάλλονται από τα συνεργεία του ΟΣΕ είναι αξιοθαύμαστες”, δήλωσε, υπογραμμίζοντας τον στόχο της άμεσης επανεκκίνησης.

Η ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης εντός του καθορισμένου χρόνου θα επιτρέψει στο Τρένο του Πηλίου να συνεχίσει να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στους επιβάτες του, διασφαλίζοντας παράλληλα τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Μαγνησίας αναμένουν με ανυπομονησία την επιστροφή του τρένου στις γραμμές, συνεχίζοντας μια μακρά παράδοση που συνδέεται άρρηκτα με την τοπική ιστορία.

Η διοίκηση του ΟΣΕ εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή της για την πορεία των εργασιών και εξέφρασε την ελπίδα ότι το έργο θα ολοκληρωθεί χωρίς καθυστερήσεις, παρέχοντας και πάλι στους επιβάτες τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τις μαγευτικές διαδρομές του Τρένου του Πηλίου ακόμη και κατά τους χειμερινούς μήνες.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Μιχάλης Μιτζικός: «Στο Μηχανοστάσιο του ΟΣΕ με τον Προϊστάμενο Κώστα Γεωργούλα όπου τα συνεργεία του ΟΣΕ εργάζονται ακατάπαυστα για να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης των Μηχανών του Τρένου του Πηλίου. Στόχος να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του μήνα Σεπτέμβρη ώστε να γίνει άμεση επανέναρξη των δρομολογίων και κατά τη χειμερινή περίοδο όπως έχει αποφασιστεί . Μπράβο στα συνεργεία και τα στελέχη του ΟΣΕ για τις δυνατές προσπάθειες που καταβάλλουν για τη γρήγορη επανεκκίνηση του Τρένου»

sidirodromikanea.blogspot.com