Σελίδες

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

«Ταξιδέψτε πίσω στο χρόνο»: Μπείτε μέσα στον πιο όμορφο σιδηροδρομικό σταθμό του κόσμου, διακοσμημένο με 20 τύπους μαρμάρου και της μοναδικής αρχιτεκτονικής



Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της Αμβέρσας αποκαλείται συχνά «ένας από τους πιο όμορφους σιδηροδρομικούς σταθμούς» παγκοσμίως. Η αρχιτεκτονική του αίγλη του έχει κερδίσει κορυφαίες θέσεις σε διάφορες κατατάξεις σε όλο τον κόσμο.

Άνοιξε στις 11 Αυγούστου 1905, το Antwerp Central έχει διατηρήσει μεγάλο μέρος της αρχικής του μεγαλοπρέπειας. Σχεδιασμένος από τον αρχιτέκτονα Louis Delacenserie, ο σταθμός αντικατοπτρίζει ένα μείγμα νεοαναγεννησιακών, αρ νουβό και μπαρόκ στυλ. Ο σταθμός παρουσιάζει έναν εντυπωσιακό τρούλο εμπνευσμένο από το Πάνθεον της Ρώμης.


Ο σταθμός αναφέρεται συχνά ως «καθεδρικός ναός σιδηροδρόμων» ή «Spoorwegkathedraal». Ο χαλύβδινος θόλος μήκους 66 μέτρων και το τεράστιο εσωτερικό του είναι διακοσμημένα με πάνω από 20 τύπους μαρμάρου και πέτρας, με περίτεχνες κολώνες, περίπλοκες σιδεριές και ένα μεγάλο ρολόι σταθμού.

Ανακαίνιση και Επέκταση


Μέχρι το 1975, ο σταθμός κηρύχθηκε διατηρητέο ​​μνημείο. Μια σημαντική ανακαίνιση το 1986 αποκατέστησε τα ιστορικά χαρακτηριστικά του, ενώ οι αναβαθμίσεις στις αρχές της δεκαετίας του 2000 επέκτεινε τη χωρητικότητά του με δύο επιπλέον υπόγειες πλατφόρμες.

Πολιτιστικό ορόσημο


Το Antwerp Central δεν είναι μόνο ένας λειτουργικός κόμβος μεταφορών αλλά και ένα πολιτιστικό ορόσημο. Παρουσιάζεται σε περιηγήσεις με τα πόδια και το επισκέπτονται τουρίστες που θαυμάζουν την αρχιτεκτονική ομορφιά και την ιστορική του σημασία.

Ταξιδιωτικές Συνδέσεις


Ο σταθμός λειτουργεί ως κρίσιμος κόμβος μεταφορών, με υπηρεσίες υψηλής ταχύτητας προς μεγάλες πόλεις όπως το Άμστερνταμ, το Παρίσι και η Μασσαλία
.
Πρέπει να κάνετε πριν πεθάνετε!


Διάσημο για το μεγαλείο και τις περίπλοκες λεπτομέρειες του, το Antwerp Central είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό διαμετακομιστικό κέντρο. Είναι ένα ζωντανό μνημείο της χρυσής εποχής των σιδηροδρομικών ταξιδιών, προσελκύοντας τουρίστες και λάτρεις της αρχιτεκτονικής από όλο τον κόσμο. Ένα άτομο έγραψε: "Ένιωσα σαν να ταξίδευα πίσω στο χρόνο στη χρυσή εποχή των σιδηροδρομικών ταξιδιών. Το εσωτερικό είναι εξίσου εντυπωσιακό, με τα μαρμάρινα δάπεδα, τα βιτρό και τις περίτεχνες διακοσμήσεις."


sidirodromikanea.blogspot.com