Σελίδες

Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Τρίτος αξιωματούχος της ΕΡΓΟΣΕ αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση στην έρευνα για το δυστύχημα των Τεμπών



Ο τρίτος κατηγορούμενος που κατέθεσε ενώπιον του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην Ελλάδα για τη σύμβαση 717 που σχετίζεται με τα Tempe αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 700.000 ευρώ.

ekathimerini.com

Στον κατηγορούμενο, ο οποίος ήταν στέλεχος της ΕΡΓΟΣΕ, του κλάδου έργων του ΟΣΕ, τιμωρείται και η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Μαζί με άλλα δύο στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ που αφέθηκαν ελεύθεροι την Πέμπτη μετά από κατάθεση ενώπιον της ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάππα.

Ήταν οι πρώτοι από τους 14 υπαλλήλους της ΕΡΓΟΣΕ και συνολικά 23 άτομα που αντιμετωπίζουν παρόμοιες κατηγορίες στην ποινική δίωξη που είχε κινήσει το ελληνικό τμήμα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.

Αντιμετωπίζουν κατηγορίες απάτης, συνενοχής για διάπραξη απάτης, ψευδούς πιστοποίησης, παραβίασης εμπιστοσύνης και συνενοχής για διάπραξη παραβίασης εμπιστοσύνης. Η έρευνα της EPPO είναι ξεχωριστή από αυτή που διεξάγουν οι ελληνικές δικαστικές αρχές.

Η σύμβαση 717 αφορά σηματοδότηση και άλλες εργασίες που δεν εκτελέστηκαν και είχαν ως αποτέλεσμα τη φονική σύγκρουση τρένου στα Τέμπη, κατά την οποία σκοτώθηκαν 57 άτομα, κυρίως φοιτητές.

Οι μαρτυρίες θα συνεχιστούν και η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Απριλίου.

sidirodromikanea.blogspot.com