Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Οι ηγέτες των σιδηροδρόμων της Ευρώπης αποκαλύπτουν το μέλλον των μεταφορών στο InnoTrans 2024



Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μαζί με τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους Σιδηροδρόμους και την Κοινή Επιχείρηση Σιδηροδρόμων της Ευρώπης, είναι ενθουσιασμένοι που αποκαλύπτουν τις συλλογικές τους προσπάθειες στο InnoTrans 2024.

 Πραγματοποιώντας από τις 24 έως τις 27 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο, αυτή η κορυφαία παγκόσμια εμπορική έκθεση τεχνολογίας μεταφορών θα εξυπηρετήσει ως δυναμικό φόρουμ για συζητήσεις, εκδηλώσεις και προβολή καινοτόμων λύσεων σιδηροδρομικών μεταφορών που υπογραμμίζουν την αφοσίωση της ΕΕ στην προώθηση βιώσιμων, έξυπνων και ανταγωνιστικών συστημάτων μεταφορών.

Βρίσκεται στο συνδυασμένο περίπτερο Europe for Rail (Hall 27, Stand 511), οι συμμετέχοντες θα έχουν την αποκλειστική ευκαιρία να επικοινωνήσουν με κορυφαίους εμπειρογνώμονες σιδηροδρόμων και κινητικότητας, σημαντικούς υπεύθυνους λήψης αποφάσεων και ηγέτες πολιτικής. Εδώ, μπορούν να γνωρίσουν από πρώτο χέρι τις πιο πρόσφατες καινοτομίες της σιδηροδρομικής τεχνολογίας, με πάνω από 20 νέες προόδους από το πρόγραμμα Ε&Κ της ΕΕ-Σιδηροδρόμων να εμφανίζονται.

Η Magda  Kopczyńska,  Γενική Διευθύντρια Κινητικότητας και Μεταφορών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε: « Το InnoTrans ήταν πάντα ένα σημαντικό γεγονός για την Επιτροπή, αλλά φέτος είναι ιδιαίτερα επίκαιρο. Η Πρόεδρος von der Leyen έχει τονίσει την εστίαση της επόμενης θητείας στη βιώσιμη ευημερία και ανταγωνιστικότητα στις πολιτικές της κατευθυντήριες γραμμές, και οι σιδηροδρομικές μεταφορές είναι κεντρικής σημασίας και για τα δύο. Με τα ισχυρά διαπιστευτήριά τους για βιωσιμότητα και τις τεράστιες δυνατότητες ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, οι σιδηρόδρομοι είναι ακριβώς αυτό που στοχεύουμε να επισημάνουμε στο περίπτερό μας στην ΕΕ φέτος, μαζί με το ERA και το European's Rail! ”

Οι εορτασμοί θα ξεκινήσουν με την άφιξη ενός ειδικού τρένου από τις Βρυξέλλες στο Βερολίνο, που διοργανώνεται από το Europe's Rail και τους εταίρους του. Διακεκριμένοι προσκεκλημένοι όπως ο Georges Gilkinet, Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Κινητικότητας του Βελγίου, και άλλες εξέχουσες προσωπικότητες θα συμμετάσχουν σε συζητήσεις και εργαστήρια με επίκεντρο τα οφέλη των σιδηροδρόμων για τους επιβάτες, την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων, τον κεντρικό ρόλο των γυναικών στους σιδηροδρόμους και την ψηφιακή στρατηγικές προόδου.

Κατά την άφιξή τους στο Βερολίνο, οι υψηλού προφίλ καλεσμένοι θα καλωσοριστούν από την Ute Bonde, γερουσιαστή για την Αστική Κινητικότητα, τις Μεταφορές, την Κλιματική Δράση και το Περιβάλλον για την Πολιτεία του Βερολίνου, μαζί με τους Richard Lutz και Michael Peter, βασικές προσωπικότητες των ευρωπαϊκών σιδηροδρόμων και υποδομών εταιρείες.

Ο Giorgio Travaini , Εκτελεστικός Διευθυντής στην Κοινή Επιχείρηση Σιδηροδρόμων της Ευρώπης δήλωσε:  «Είμαι περήφανος που ξεκινάμε τη συμμετοχή μας στην InnoTrans με αυτό το ευρωπαϊκό τρένο, επιδεικνύοντας τη δέσμευση όλων των ενδιαφερόμενων μερών των σιδηροδρόμων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να έχουν πραγματικό αντίκτυπο στο πράσινο ταξίδι. Αυτό το ταξίδι διάρκειας 6 ωρών μας δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε μια στιγμή συζήτησης και προβληματισμού σχετικά με τις μελλοντικές καινοτομίες και τις ευκαιρίες των σιδηροδρόμων που θα κάνουν τους σιδηροδρόμους και την Ευρώπη πιο ελκυστικές και ανταγωνιστικές τα επόμενα χρόνια».

Ο Josef Doppelbauer , Εκτελεστικός Διευθυντής και Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους Σιδηροδρόμους δήλωσε:  «Ευρωπαϊκό πνεύμα σημαίνει ελευθερία κινήσεων – αυτό το πνεύμα είναι ζωντανό σε αυτό το τρένο: κίνηση της Ευρώπης προς ένα βιώσιμο και ασφαλές σιδηροδρομικό σύστημα χωρίς σύνορα».

Καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθούν πολυάριθμες θεματικές συνεδρίες, συμπεριλαμβανομένων των Speakers Corners για την ψηφιακή και DAC, το κλίμα, και την ενίσχυση της ελκυστικότητας και της προσιτότητας των σιδηροδρομικών υπηρεσιών. Επιπλέον, τα βραβεία Women in Rail θα αναγνωρίσουν τη ζωτική συνεισφορά των γυναικών στον κλάδο, οι οποίες επί του παρόντος αποτελούν μόνο το 20% του εργατικού δυναμικού. Αυτά τα βραβεία υπογραμμίζουν τη δέσμευση της ΕΕ για αύξηση της ποικιλομορφίας και της ένταξης στον τομέα.

Το InnoTrans 2024 προσκαλεί όλους να γνωρίσουν το μέλλον των σιδηροδρομικών μεταφορών—ένα μέλλον όπου η βιωσιμότητα, η καινοτομία και η συνεργασία ωθούν την Ευρώπη προς έναν ακμάζοντα και φιλικό προς το περιβάλλον ορίζοντα. Αυτή η συνεργασία αποτελεί απόδειξη της στρατηγικής της ΕΕ για τη βελτίωση των διασυνοριακών σιδηροδρομικών συνδέσεων και την υποστήριξη του στόχου της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας για μείωση των εκπομπών από τις μεταφορές κατά 55% έως το 2030 και επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας έως το 2050.


sidirodromikanea.blogspot.com