Σελίδες

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Κυβερνοεπίθεση στα Wi-Fi 20 σταθμών σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο συμπεριλαμβανομένων των Euston και Victoria του Λονδίνου


Το London Euston είναι μεταξύ των σταθμών που στοχοποιήθηκαν στην κυβερνοεπίθεση (PA Wire)

Οι σιδηροδρομικοί σταθμοί στο Λονδίνο, συμπεριλαμβανομένων των Euston και Victoria, παραβιάστηκαν το Wi-Fi τους σε ένα «περιστατικό ασφάλειας στον κυβερνοχώρο».

ca.news.yahoo.com

Η αστυνομία διεξάγει έρευνα μετά την επίθεση σε δίκτυα Wi-Fi σε 20 σταθμούς σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο που διαχειρίζεται η Network Rail .

Ένας εκπρόσωπος του Network Rail δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε ένα περιστατικό ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που επηρεάζει το δημόσιο Wi-Fi στους διαχειριζόμενους σταθμούς του Network Rail. Αυτή η υπηρεσία παρέχεται μέσω τρίτου μέρους και έχει ανασταλεί όσο βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα ».


Το Manchester Evening News ανέφερε ότι άτομα που συνδέονταν στο Wi-Fi βλέποντας μια ιστοσελίδα που περιείχε λεπτομέρειες τρομοκρατικού περιστατικού στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο εξωτερικό.

Οι υπηρεσίες Wi-Fi στους πληγέντες σταθμούς είχαν διακοπεί από το βράδυ της Τετάρτης, ανέφερε.

Έντεκα σταθμοί στο Λονδίνο φέρεται να έχουν επηρεαστεί από το χακάρισμα.

Άλλοι σταθμοί που στοχοποιήθηκαν από το χακάρισμα είναι οι Birmingham New Street, Glasgow Central, Leeds City, Liverpool Lime Street, Bristol Temple Meads, Edinburgh Waverley, Reading, Guildford, όπως αναφέρεται στο Manchester Evening News.

Το Standard επικοινώνησε με το Network Rail για σχόλια.

Ένας εκπρόσωπος της Βρετανικής Αστυνομίας Μεταφορών δήλωσε: «Γνωρίζουμε μια κυβερνοεπίθεση που επηρέασε ορισμένες υπηρεσίες Wi-Fi σιδηροδρομικών δικτύου, που μας αναφέρθηκε γύρω στις 5.03 μ.μ. σήμερα (25 Σεπτεμβρίου). Συνεργαζόμαστε με τη Network Rail για να διερευνήσουμε το συμβάν».


sidirodromikanea.blogspot.com