Σελίδες

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Άνδρας συνελήφθη μετά από κυβερνοεπίθεση στους μεγαλύτερους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Βρετανίας

Μια κυβερνοεπίθεση έπληξε το δημόσιο wifi σε μερικούς από τους μεγαλύτερους σιδηροδρομικούς σταθμούς στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εικόνα: Alamy

Της Έμμας Σωτηρίου
lbc.co.uk

Ένας άνδρας συνελήφθη μετά από κυβερνοεπίθεση που έπληξε το δημόσιο wifi σε μερικούς από τους μεγαλύτερους σιδηροδρομικούς σταθμούς της χώρας.

Ο άνδρας είναι υπάλληλος της Global Reach Technology που παρέχει ορισμένες υπηρεσίες Wi-Fi στο Network Rail, δήλωσε η βρετανική αστυνομία μεταφορών.

Συνελήφθη ως ύποπτος για αδικήματα βάσει του νόμου περί κατάχρησης υπολογιστών του 1990 και αδικημάτων βάσει του νόμου περί κακόβουλων επικοινωνιών του 1988.
Το Manchester Piccadilly, το Birmingham New Street και 11 σταθμοί στο Λονδίνο επηρεάστηκαν από την επίθεση την Τετάρτη, κατά την οποία επιβάτες προσπαθούσαν να συνδεθούν βλέποντας μηνύματα για τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη.
Η Manchester Evening News ανέφερε ότι η ιστοσελίδα του Wi-Fi μετά το χακάρισμα έλεγε "Σε αγαπάμε, Ευρώπη" και περιείχε πληροφορίες για τρομοκρατικές επιθέσεις.

Η Network Rail, η οποία διαχειρίζεται τους σταθμούς, ανέστειλε τις υπηρεσίες wifi σε σταθμούς σε όλη τη χώρα μετά το «συμβάν στον κυβερνοχώρο».

sidirodromikanea.blogspot.com