Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Υπογραφή συμβάσεων δανείου για την ανανέωση του στόλου της Trenitalia

Πρόσφατα υπογράφηκαν συμβάσεις δανείου 800 εκατομμυρίων ευρώ για την Trenitalia από την FS Italiane και τρία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για το πρόγραμμα ανανέωσης τροχαίου υλικού.

Υπογράφηκε σύμβαση δανείου 300 εκατομμυρίων ευρώ με διάρκεια τριών ετών με την UniCredit, η οποία προορίζεται για την Trenitalia και την RFI.
 200 εκατ. Ευρώ θα διατεθούν στην Trenitalia για τη χρηματοδότηση του ηλεκτρικού τροχαίου υλικού σύμφωνα με τα πρότυπα ταξινόμησης της ΕΕ για τη χρηματοδότηση βιώσιμων δραστηριοτήτων.
Συμφωνία δανείου 300 εκατομμυρίων ευρώ με διάρκεια δύο ετών υπογράφηκε με την Intesa Sanpaolo. Το δάνειο για την Trenitalia αποτελεί μέρος της ευρύτερης συναλλαγής της τράπεζας ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ.
Με την Eurofima, η Ferrovie Dello Stato Italiane εισήγαγε χρηματοδοτική συναλλαγή ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ με διάρκεια 10 ετών. Τα έσοδα από ομόλογα θα χρηματοδοτήσουν το τροχαίο υλικό της Trenitalia για δημόσια υπηρεσία. Το δάνειο θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση των επενδύσεων σε ηλεκτρικές ατμομηχανές Bombardier Traxx E464 που λειτουργούν για περιφερειακές μεταφορές επιβατών και μηχανές Corifer Vivalto για τις δημόσιες επιβατικές μεταφορές μεγάλων αποστάσεων.
Οι δανειακές συμβάσεις για την Trenitalia θα υποστηρίξουν σύγχρονες και υψηλής άνεσης υπηρεσίες επιβατών σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ιταλίας.

railwaypro.com

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης