Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Γαλλία: Η σιδηροδρομική εταιρεία SNCF θα λειτουργήσει τα τρένα της με 100% χωρητικότητα από τα μέσα Ιουνίου.

Ο Γάλλος Υπουργός Μεταφορών, Jean-Baptiste Djebbari, επιβεβαίωσε ότι από τα μέσα Ιουνίου η σιδηροδρομική εταιρεία SNCF θα λειτουργήσει τα τρένα της με χωρητικότητα 100 τοις εκατό, χωρίς να περιορίζει πλέον τις πωλήσεις εισιτηρίων μόνο στο 50 τοις εκατό των θέσεων.

Ζητήθηκε προηγουμένως από το SNCF να λειτουργήσει τα τρένα τους μόνο στο ήμισυ της χωρητικότητάς του έως τις 2 Ιουνίου, για να βοηθήσει στην επιβολή της κοινωνικής απόστασης επί του συρμού. Ωστόσο, αυτό αντιμετωπίστηκε με κριτική από την εταιρεία, η οποία επεσήμανε ότι τέτοια μέτρα δεν είχαν επιβληθεί στα αεροσκάφη.
Οι περιορισμοί επηρέασαν ως επί το πλείστον τις υπηρεσίες TGV, οι οποίες πρέπει να έχουν χωρητικότητα 60 τοις εκατό για να αποφευχθεί η απώλεια λειτουργίας.
Με χαμηλότερο αριθμό ταξιδιωτών αυτή τη στιγμή, το SNCF δεν είναι πιθανό να πλημμυρίσει με επιβάτες, ακόμη και με 100 τοις εκατό διαθέσιμων εισιτηρίων. Θα εφαρμοστούν νέα μέτρα υγείας και ασφάλειας, όπως οι επιβάτες που φορούν μάσκες όταν ταξιδεύουν με τρένα.
Στις αρχές Μαΐου, το αφεντικό της SNCF Jean-Pierre Farandou επεσήμανε νέα μέτρα ασφαλείας: «Θα βάλουμε σημάδια στο πάτωμα ώστε οι πελάτες να μπορούν να σεβαστούν τα μέτρα φραγμού. Το αντίστοιχο αυτής της αμοιβαίας δέσμευσης είναι [το κοινό] να φοράει μάσκα. "
Πρόσθεσε ότι «θα είναι δυνατόν να αγοράσετε μάσκες στο σταθμό, αλλά το σωστό να κάνετε, θα ήταν να μπείτε στο σταθμό φορώντας ήδη μάσκα».
Οι κάτοικοι έχουν επίσης ενθαρρυνθεί να κάνουν κράτηση εισιτηρίων τρένου για καλοκαιρινές διακοπές στη Γαλλία, ο Πρόεδρος Macron και ο PM Philippe και οι δύο έκαναν δηλώσεις ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να «πάνε διακοπές στη Γαλλία… τον Ιούλιο και τον Αύγουστο».

euroweeklynews.com

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης