Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

ΟΑΣΑ: Πρόσβαση σε όλους με 409 πλατφόρμες στις στάσεις με προεξοχές στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Αποφασισμένος να βάλει τέλος στην παράνομη και κυρίως απάνθρωπη στάθμευση μπροστά στις στάσεις, αποφάσισε να βάλει ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ). Εξού και αποφάσισε την προμήθεια και τοποθέτηση 409 ειδικών πλατφορμών σε στάσεις αστικών λεωφορείων και τρόλεϊ.

Οι 409 αυτές ειδικές προεξοχές/πλατφόρμες θα τοποθετηθούν σε πεζοδρόμια 156 στάσεων αστικών λεωφορείων και τρόλεϊ για την διευκόλυνση της πρόσβασης και επιβίβασης σε αυτά του συνόλου των επιβατών, ιδίως των ΑμεΑ και των εμποδιζόμενων ατόμων.

Το έργο αποτελεί μέρος του ευρύτερου επενδυτικού προγράμματος που έχει καταρτίσει και υλοποιεί ο ΟΑΣΑ, με στόχο την ριζική αναβάθμιση των υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό. Έχει συνολικό προϋπολογισμό 695.300 ευρώ και εντάσσεται στο ΕΣΠΑ. Ο σχετικός διαγωνισμός θα προκηρυχθεί το αμέσως προσεχές διάστημα και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του καλοκαιριού.

Προσβάσιμα ΜΜΜ σε όλους


Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ οι προεξοχές θα μπουν σε στάσεις που βρίσκονται, κυρίως, γύρω από σταθμούς Μέσων Σταθερής Τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ). Δεδομένου ότι οι σταθμοί Μέσων Σταθερής Τροχιάς είναι πλήρως προσβάσιμοι στα άτομα με αναπηρία, με την υλοποίηση του έργου, καθίσταται εφικτή η δημιουργία ενός περισσότερο λειτουργικού δικτύου μετακίνησης για όλους ανεξαιρέτως τους επιβάτες.

Η διευκόλυνση των μετακινήσεων για τα άτομα με αναπηρία αποτελεί βασική προτεραιότητα για τον ΟΑΣΑ και στο πλαίσιο αυτό ο Οργανισμός έχει τοποθετήσει μέχρι σήμερα ειδικές προκατασκευασμένες προεξοχές/πλατφόρμες σε 260 στάσεις, για την ευκολότερη επιβίβαση και αποβίβαση.


ecozen.gr