Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Ένα νέο δίκτυο τρένων Hyperloop μπορεί να σας μεταφέρει από το Παρίσι στο Άμστερνταμ σε μόλις 90 λεπτά.




Τα ταξίδια στην Ευρώπη θα μπορούσαν να γίνουν πολύ πιο γρήγορα μέσα στην επόμενη δεκαετία. 
Ένα νέο σύστημα τρένων Hyperloop θα μπορούσε σύντομα να σας μεταφέρει από το Παρίσι στο Άμστερνταμ σε μόλις 90 λεπτά.
Δημιουργήθηκε από μια ολλανδική εταιρεία με την επωνυμία Hardt Hyperloop , το τρένο χαμηλής ενέργειας και εξαιρετικά γρήγορο θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα μόλις το 2028.
Σκοπεύει επίσης να συνδέσει το Άμστερνταμ με άλλες ολλανδικές πόλεις όπως το Γκρόνινγκεν και τη Χάγη, καθώς και διεθνείς διαδρομές όπως το Ντίσελντορφ και η Φρανκφούρτη.

Η περιήγηση στην Ευρώπη θα μπορούσε να είναι πολύ πιο εύκολη - και πολύ ταχύτερη - μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Μια ολλανδική εταιρεία με την επωνυμία Hardt Hyperloop ανακοίνωσε ότι ενδέχεται σύντομα να είναι σε θέση να κατασκευάσει ένα τρένο χαμηλής ενέργειας, εξαιρετικά γρήγορο που θα μπορούσε να μεταφέρει ταξιδιώτες από το Παρίσι στο Άμστερνταμ σε περίπου 90 λεπτά, ανέφερε ο Lonely Planet .

Η εταιρεία είναι αφοσιωμένη στο να ασχολείται με την αστική αποσυμφόρηση, τον υπερπληθυσμό, την καλύτερη πρόσβαση σε αγροτικές περιοχές και "όλα αυτά αναστέλλουν το ανθρώπινο δυναμικό", σύμφωνα με τον ιστότοπο Hardt Hyperloop .

Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας, το νέο τρένο θα μπορούσε να είναι πραγματικότητα για πολλούς ταξιδιώτες το 2028, ανέφερε ο Lonely Planet. Η εταιρεία έχει επικεντρωθεί σε πέντε μεγάλες διαδρομές που θα μπορούσαν ενδεχομένως να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι μετακινούνται και ταξιδεύουν σε καθημερινή βάση.

"Αυτό που το κάνει τόσο μοναδικό είναι η υψηλή χωρητικότητά του, η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και οι υψηλές ταχύτητες που μειώνουν ουσιαστικά τους χρόνους ταξιδιού. Ένα ταξίδι μεταξύ του Άμστερνταμ και του Παρισιού, για παράδειγμα, θα είναι μόνο 90 ​​λεπτά, ενώ θα μοιάζει ακριβώς με το τρένο , δήλωσε εκπρόσωπος του Hardt Hyperloop στη Lonely Planet.
Παρίσι προς Άμστερνταμ σε 90 λεπτά; Hardt Hyperloop

Η εταιρεία εστιάζει τόσο σε εθνικά όσο και σε διεθνή δρομολόγια. Όχι μόνο το νέο τρένο θα συνδέσει το Παρίσι και το Άμστερνταμ, αλλά θα μπορούσε επίσης να συνδέσει το Άμστερνταμ με το Γκρόνινγκεν και τη Χάγη, σύμφωνα με τον Lonely Planet.

Σε διεθνές επίπεδο, το τρένο σχεδιάζεται να συνδέσει το Άμστερνταμ με το Ντίσελντορφ και τη Φρανκφούρτη, εκτός από το Παρίσι.
Ο Stefan Marges, Διευθυντής Έργου του Hardt Hyperloop, δήλωσε στο Lonely Planet ότι το τρένο θα μπορούσε να συνδέσει το Άμστερνταμ με το Αϊντχόβεν, το οποίο συνήθως απέχει 90 λεπτά με το αυτοκίνητο, σε περίπου 15 λεπτά. Η μετακίνηση από και προς το Άμστερνταμ και το Ντίσελντορφ, για περισσότερο από δυόμισι ώρες με το αυτοκίνητο, μπορεί να διαρκέσει λιγότερο από μισή ώρα.

Η εταιρεία πιστεύει ότι αυτό θα μπορούσε να αλλάξει δραστικά τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν οι άνθρωποι το σπίτι και την επαγγελματική τους ζωή - καθιστώντας απίστευτα πιο εύκολο για τους ανθρώπους να πάνε στη δουλειά στο Άμστερνταμ, αλλά να ζουν σε πιο προσιτές, κοντινές πόλεις. Το τρένο hyperloop, σύμφωνα με τον ιστότοπο Hardt Hyperloop, θα αναχωρούσε από σταθμούς κάθε λίγα λεπτά, οπότε η μετάβαση από το σημείο Α στο σημείο Β μπορεί να είναι τόσο απλή όσο οι άνθρωποι φτάνουν στο μετρό της Νέας Υόρκης ή στο μετρό του Λονδίνου.

Η σύνδεση διεθνών πόλεων θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει τα αεροπορικά ταξίδια προσφέροντας έναν πιο ενεργειακά αποδοτικό τρόπο για να περιηγηθείτε στην ηπειρωτική Ευρώπη. Με τόσους πολλούς ανθρώπους να επιλέγουν να ορκίζονται αεροπορικά ταξίδια σε μια προσπάθεια να είναι πιο οικολογικοί, το τρένο θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετική λύση για άτομα που εξακολουθούν να επιθυμούν να ταξιδέψουν σε μεγαλύτερες αποστάσεις.

Ενώ αυτή η νέα καινοτομία απέχει σχεδόν μια δεκαετία, σίγουρα δημιουργεί ελπίδες για καλύτερες ταξιδιωτικές εμπειρίες στο μέλλον.

insider.com

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης