Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Η Πολωνία ετοιμάζεται να μεταφέρει με τρένο τρόφιμα στην Κίνα μέσω της Ρωσίας.

Η πολωνική εταιρεία σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών PKP Cargo σχεδιάζει το πρώτο τρένο εμπορευματοκιβωτίων προς την κινεζική πόλη Ξι με προϊόντα διατροφής. Θα διασχίζει τη Ρωσία και, ως εκ τούτου, θα είναι εξοπλισμένο με τις απαραίτητες ηλεκτρονικές σφραγίδες.

Η PKP Cargo διαπραγματεύεται τους Πολωνούς παραγωγούς τροφίμων για να χρησιμοποιήσουν αυτήν την επιλογή εφοδιαστικής.

Η PKP Cargo σκοπεύει να χρησιμοποιήσει συνηθισμένα εμπορευματοκιβώτια για την πρώτη αποστολή. Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία επικεντρώνεται στα προϊόντα που δεν απαιτούν ψύξη κατά τη μεταφορά. Η αμαξοστοιχία εμπορευματοκιβωτίων θα διαμορφωθεί στη διασταύρωση Małaszewicze στα σύνορα της Λευκορωσίας. Για την παράδοση εμπορευματοκιβωτίων από διάφορες τοποθεσίες σε όλη την Πολωνία στο σημείο αναχώρησης, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν οι σιδηροδρομικές και οδικές συνδέσεις. Αναμένεται ότι το τρένο εμπορευματοκιβωτίων θα φτάσει στο Xi'an σε 14 ημέρες μετά την αναχώρηση από το Małaszewicze. Η διαδρομή της θα διασχίσει τη Λευκορωσία, τη Ρωσία και το Καζακστάν.

Ψάχνω για πελάτες

Η διευθέτηση της νέας αμαξοστοιχίας εμπορευματοκιβωτίων έχει ανατεθεί στην PKP Cargo Connect, θυγατρική της PKP Cargo. «Η σιδηροδρομική μεταφορά τροφίμων από την Πολωνία στην Κίνα μέσω της Λευκορωσίας, της Ρωσίας και του Καζακστάν είναι η ταχύτερη και πιο αποτελεσματική χερσαία διαδρομή και γι 'αυτό θέλαμε να ξεκινήσει αυτή η σύνδεση ο Όμιλος PKP Cargo. Οι Πολωνοί εξαγωγείς θα μπορούν να παραδίδουν γρήγορα και σε μεγάλες ποσότητες τροφίμων στην απορροφητική κινεζική αγορά, όπου τα προϊόντα διατροφής μας απολαμβάνουν τη φήμη λόγω της υψηλής ποιότητας τους », δήλωσε ο Czesław Warsewicz, Διευθύνων Σύμβουλος της PKP Cargo.

Προς το παρόν, η PKP Cargo Connect μιλά με τους Πολωνούς παραγωγούς και προμηθευτές. «Οι εταιρείες που ενδιαφέρονται να εξάγουν τρόφιμα στην Κίνα μπορούν να επικοινωνήσουν με το PKP Cargo Connect χρησιμοποιώντας μια αποκλειστική διεύθυνση e-mail: EksportChiny@pkpcc.com», δήλωσε ο φορέας σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών.

Ρωσική απαγόρευση

Η Ρωσία επέβαλε απαγόρευση εισαγωγής και διαμετακόμισης των ευρωπαϊκών προϊόντων διατροφής το 2014. Αυτό έκλεισε τη δυνατότητα μεταφοράς σιδηροδρομικών γαλακτοκομικών προϊόντων, κρέατος, δημητριακών, γλυκών και άλλων τροφίμων από την Πολωνία στην Κίνα. Οι παραγωγοί τροφίμων θα μπορούσαν να μεταφέρουν τα εμπορεύματά τους σε τρίτες χώρες δια θαλάσσης ή αεροπορικώς. Ωστόσο, ο χρόνος παράδοσης για ένα πλοίο από την Πολωνία στην Κίνα διαρκεί περίπου δύο μήνες, ενώ οι αεροπορικές μεταφορές είναι πολύ γρήγορες αλλά πολύ ακριβές.

Το καλοκαίρι του 2019, η ρωσική κυβέρνηση αποφάσισε να άρει την απαγόρευση για τη διαμετακόμιση μεταφοράς των ευρωπαϊκών προϊόντων διατροφής, αλλά με την μία υποχρεωτική προϋπόθεση. Τα εμπορευματοκιβώτια πρέπει να διαθέτουν τις ηλεκτρονικές σφραγίδες εξοπλισμένες με τεχνολογία πλοήγησης GLONASS (ρωσικό ανάλογο GPS).
ailfreight.com

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης