Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Το ελληνικό χωριό που είναι κρυμμένο στα βάθη ενός φαραγγιού.

Το καταπράσινο τοπίο, τα τρεχούμενα νερά και τα γραφικά σπιτάκια δημιουργούν ένα κινηματογραφικό σκηνικό.

Μία από τις ομορφότερες και εντυπωσιακότερες διαδρομές με τρένο στην Ελλάδα είναι ο θρυλικός Οδοντωτός που διασχίζει το φαράγγι του Βουραϊκού.
Η διαδρομή 23 χλμ. από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Διακοπτού μέχρι τα Καλάβρυτα είναι γεμάτη με ονειρικές εικόνες που προσφέρει απλόχερα το καταπράσινο φαράγγι.

Στο μέσο της διαδρομής του οδοντωτού, η Ζαχλωρού είναι ένα μικρό χωριό χωμένο μέσα στο φαράγγι, με τα κόκκινα κεραμίδια του να ξεπροβάλλουν ανάμεσα σε πλατάνια και καρυδιές. Δίπλα στις ράγες υπάρχουν ξενώνες και ταβερνάκια.

Πάνω από το χωριό βρίσκεται η Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου, χτισμένη σε ένα εντυπωσιακό τοπίο, με τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Από τον σταθμό της Ζαχλωρούς ξεκινάει μονοπάτι προς τη μονή και η ανάβαση διαρκεί περίπου 45 λεπτά.

Μαζί με τον ορεινό όγκο του Χελμού το φαράγγι αποτελεί προστατευόμενη περιοχή, χαρακτηρισμένη ως Εθνικό Πάρκο. Το φαράγγι έχει μήκος περίπου 20 χλμ. και διαρρέεται από τον Βουραϊκό ποταμό στον οποίο και οφείλει το όνομά του.

Δείτε το βίντεο του Travel Inspiration:



reader.gr