Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

ΗΠΑ: Παρέμβαση Κάρολιν Μαλόνι για τις μετακινήσεις.


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σε έγγραφη υποστήριξη για το αίτημα ομοσπονδιακής ενίσχυσης της εταιρείας διαχείρισης των συγκοινωνιών και σιδηροδρόμων της Νέας Υόρκης (ΜΤΑ), προχώρησε η ομοσπονδιακή βουλευτής με έδρα την Αστόρια, Κάρολιν Μαλόνι (Carolyn Maloney), αποστέλλοντας σχετική επιστολή στην επικεφαλής της πλειοψηφίας της Ομοσπονδιακής Βουλής, Νάνσυ Πελόζι (Nancy Pelosi), σύμφωνα με το «qns.com».

Στην επιστολή της, η κ. Μαλόνι αναφέρεται στον σημαντικό ρόλο που έχουν οι υπηρεσίες της ΜΤΑ (μετρό, προαστιακός σιδηρόδρομος, αστικές συγκοινωνίες) για την λειτουργία της πόλης σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, καθώς εξακολουθούν να αποτελούν βασική -και πολλές φορές μοναδική- επιλογή μετακίνησης για γιατρούς, νοσηλευτές, ένστολους και άλλους εργαζόμενους πρώτης ανάγκης.

Η παρέμβαση αυτή της Κάρολιν Μαλόνι έρχεται σε συνέχεια του αιτήματος του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΜΤΑ, Πατ Φόγιε (Pat Foye), ο οποίος έκανε λόγο για ανάγκη άμεσης απελευθέρωσης κονδυλίου ύψους 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τα ομοσπονδιακά ταμεία, προκειμένου να λειτουργήσει απρόσκοπτα το δίκτυο συγκοινωνιών και σιδηροδρόμων στην αμερικανική μεγαλούπολη, εφόσον η υφιστάμενη κατάσταση δεν εξομαλυνθεί πλήρως μέσα στο επόμενο εξάμηνο.

Μάλιστα, τα στοιχεία που παρουσιάζει ο Φογιέ καταδεικνύουν την ραγδαία απώλεια εσόδων, καθώς, έως και τις 19 Μαρτίου, η μείωση της επιβατικής κίνησης στο μετρό άγγιζε το 60% σε σχέση με την καθημερινή ροή, ενώ στον προαστιακό Metro – North η μείωση αγγίζει το 90%.

Στην δική του παρέμβαση, ο Φαγιέ τονίζει ότι η Νέα Υόρκη έχει πληγεί από την πανδημία «περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη Πολιτεία», ενώ στέκεται στο γεγονός ότι συνεισφέρει στα ομοσπονδιακά ταμεία 35 δισεκατομμύρια περισσότερα, σε σχέση με την κρατική χρηματοδότηση που λαμβάνει.

ekirikas.com