Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Ταϊλάνδη: Μάσκες προσώπου υποχρεωτικές σε όλα τα τρένα.


Καθώς εξαπλώνεται ο νέος κοροναϊός, όλοι οι επιβάτες των σιδηροδρόμων υποχρεούνται από την Τετάρτη και έπειτα να φορούν μάσκα προσώπου και να αφήνουν αρκετό χώρο μεταξύ τους ενώ ταξιδεύουν σε τρένο ή περιμένουν σε σταθμό.

Αυτά τα πρόσθετα μέτρα είναι σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του υπουργείου Δημόσιας Υγείας για την πρόληψη της μετάδοσης του νέου κορωναϊού και του νόμου περί μεταδοτικών ασθενειών του 2015, δήλωσε ο Sorapong Paitoonphon, γενικός διευθυντής του τμήματος σιδηροδρομικών μεταφορών,
Οι μάσκες προσώπου θα πωλούνται στις εισόδους σε σταθμούς για όσους δεν μπορούν να έχουν μαζί τους.
Οι επιβάτες θα έχουν επίσης τη μέτρηση της θερμοκρασίας του σώματος κατά την είσοδό τους και θα πρέπει να αφήνουν χώρο τουλάχιστον δύο μέτρων μεταξύ τους σε όλα τα μέρη του δικτύου.
Περισσότερος εξοπλισμός για την παρακολούθηση της θερμοκρασίας θα προστεθεί στη συνέχεια σε όλους τους σιδηροδρομικούς και ηλεκτρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς.
Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι οι επιβάτες έχουν θερμοκρασίες σώματος άνω των 37.5C ​​ή αρνούνται να συνεργαστούν με τη διαδικασία ανίχνευσης ιών, ο φορέας εκμετάλλευσης σιδηροδρομικών υπηρεσιών έχει την εξουσία να τους αρνηθεί την είσοδο.

bangkokpost.com