Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Τουρκία: Περιορισμός μετακινήσεων.

Οι υπηρεσίες τρένων εκτός του Baskentray και του Μαρμαράι έχουν προσωρινά ανασταλείΗ Τουρκία σταμάτησε σήμερα τις σιδηροδρομικές συνδέσεις μεταξύ των πόλεων και περιόρισε τις εσωτερικές πτήσεις, καθώς το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης ζήτησε να δοθεί εντολή στον πληθυσμό να μείνει στα σπίτια του καθώς τα κρούσματα του κοροναϊού αυξήθηκαν αλματωδώς για τρίτη ημέρα.

Η Γενική Διεύθυνση ανακοίνωσε ότι τα τρένα μεγάλης ταχύτητας, στα σύνορα και τα περιφερειακά τρένα, εκτός από το Başkentray και το Marmaray, σταμάτησαν προσωρινά από τις 28 Μαρτίου 2020 στο πλαίσιο των μέτρων που ελήφθησαν κατά της επιδημίας κορώνας.
Οι επιβάτες που έχουν εισιτήρια σε αμαξοστοιχίες που δεν θα λειτουργούν μπορούν να επιστρέψουν τα εισιτήριά τους χωρίς διακοπή, αν το επιθυμούν ή θα τα εκθέσουν σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Στις κάρτες συνδρομής, η αμοιβή για τα αχρησιμοποίητα εξαρτήματα θα επιστραφεί.

Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε χθες, Παρασκευή, να υπάρξει «μια εθελοντική καραντίνα», στο πλαίσιο της οποίας οι Τούρκοι να μένουν σπίτι εκτός για τα ψώνια ή για βασικές ανάγκες ώστε να βοηθήσουν να συγκρατηθεί η επιδημία.

Στους 108 ανέρχονται οι νεκροί από τον νέο κορωνοϊό στην Τουρκία, αφού άλλοι 16 άνθρωποι υπέκυψαν το τελευταίο 24ωρο, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 1.704 και έφτασε τα 7.402, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά.
Σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός ανέφερε ότι από χθες μέχρι σήμερα διενεργήθηκαν άλλα 7.641 διαγνωστικά τεστ, κάτι που σημαίνει ότι έχουν εξεταστεί 55.464 άνθρωποι αφότου ξέσπασε η επιδημία.

tovima.gr με πληροφορίες από  raillynews.com