Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Nokia: Ετοιμάζει τη πρώτη παγκοσμίως 5G σιδηροδρομική γραμμή στη Γερμανία.

Η ανάπτυξη του 5G βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο και η εφαρμογή του κινείται αργά και σταθερά προς διάφορους τομείς της καθημερινότητάς μας. Η εφαρμογή της νέας τεχνολογίας συνδεσιμότητας δεν έρχεται απλά για να έχουν ταχύτερη συνδεσιμότητα τα smartphones με το περιεχόμενο του internet αλλά εκτείνεται πολύ πέρα από αυτό. Αναμένεται να δούμε τη χρήση αυτής της τεχνολογίας στις μεταφορές, στην υγεία, στη βιομηχανία, στις εξορύξεις κλπ. Πρόσφατα, η Nokia ανακοίνωσε συνεργασία με την εταιρεία Deutsche Bahn από το Αμβούργο της Γερμανίας. Οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη του πρώτου παγκοσμίως ανεξάρτητου αυτοματοποιημένου συστήματος 5G για σιδηρόδρομους.

Το νέο project που ονομάζεται “Hamburg Digital Light Rail” είναι μέρος της ανάπτυξης αυτοματοποιημένων διαδρομών των γερμανικών ομοσπονδιακών σιδηροδρόμων. Αυτή θα αποτελέσει μία από τις πρώτες εφαρμογές του 5G για τις ψηφιακές σιδηροδρομικές επιχειρήσεις. Ωστόσο, η εφαρμογή του 5G στις σιδηροδρομικές μεταφορές δεν είναι κάτι νέο για τη Nokia. Η φινλανδική εταιρεία παρέχει συστήματα GSM-R σε σιδηροδρομικούς φορείς σε 22 χώρες. Είναι επίσης υπεύθυνη για λύσεις δικτύων, ασφάλειας δικτύων, IoT και αναλυτικών στοιχείων σε περισσότερους από 110 φορείς (συμπεριλαμβανομένων θυρίδων και υπόγειων γραμμών).

Σύμφωνα με το πλάνο, το project “Hamburg Digital Light Rail” θα πρέπει να επιτύχει τη λειτουργία υψηλά αυτοματοποιημένων αμαξοστοιχιών σε μια σιδηροδρομική γραμμή μήκους 21 χιλιομέτρων έως το 2021. Ο τελικός στόχος περιλαμβάνει τη διαβίβαση πληροφοριών ελέγχου τρένων μέσω του δικτύου 5G της Nokia και τη μη επανδρωμένη διαδρομή κενών αμαξοστοιχιών. Τα ψηφιακά τρένα θα ανταλλάσουν επίσης δεδομένα με το κέντρο ελέγχου μέσω του δικτύου 5G της Nokia.


[Πηγή] :
Gizchina
gr.gizchina.com