Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Η Amtrak ξεκινά τις δοκιμές υψηλής ταχύτητας των νέων αμαξοστοιχιών Acela.



Η Amtrak μεταφέρει τα νέα της τρένα Acela στο Κέντρο Τεχνολογίας Μεταφορών κοντά στο Pueblo του Κολοράντο για δυναμικές δοκιμές πριν από την είσοδό τους στην κυκλοφορία το 2021.
Η  πρώτη ολοκληρωμένη αμαξοστοιχία που συναρμολογήθηκε από την Alstom στην περιφέρεια της Νέας Υόρκης, θα υποβληθεί σε δοκιμές στα φρένα της, τη δυναμική των σιδηροδρόμων, την κλίση, την πρόσφυση και άλλες μετρήσεις ασφάλειας και απόδοσης. Η δοκιμή θα διαρκέσει περίπου εννέα μήνες, μετά την οποία θα εγκατασταθούν οι εσωτερικοί χώροι των αμαξοστοιχιών.

"Η Amtrak είναι υπερήφανη που γιορτάζει αυτό το σημαντικό επίτευγμα για το νέο πρόγραμμα στόλου Acela, καθώς φέρνουμε τους πελάτες ένα βήμα πιο κοντά στην απόλαυση των πλεονεκτημάτων αυτών των νέων αμαξοστοιχιών", δήλωσε ο πρόεδρος της Amtrak και διευθύνων σύμβουλος Richard Anderson.

"Με την έντονη ζήτηση για συνεχή αύξηση των ταξιδιών Acela, θα δοκιμάσουμε τα τρένα για να εξασφαλίσουμε ότι οι πελάτες θα έχουν ασφαλή και αξιόπιστη εξυπηρέτηση με σύγχρονες ανέσεις όταν αυτά τα τρένα θα τεθούν σε λειτουργία το επόμενο έτος".

Τα νέα τρένα Acela προορίζονται για εξυπηρέτηση στην πολυσύχναστη διαδρομή Northeast του διαδρόμου Amtrak μεταξύ Βοστώνης και Ουάσινγκτον.  Η Amtrak θα αποκτήσει συνολικά 28 νέες αμαξοστοιχίες Acela.

Η άνοδος Acela αυξήθηκε κατά 4,3% το 2019, σε 3,5 εκατομμύρια αναβάτες για το έτος. Τα νέα τρένα θα φιλοξενήσουν περίπου 25 τοις εκατό περισσότερους πελάτες και θα έχουν βελτιωθεί wifi, πρίζες με θύρες USB και ρυθμιζόμενα φώτα ανάγνωσης, μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών.

businesstraveller.com