Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Σε μια εβδομάδα τα πρώτα δρομολόγια του Προαστιακού Πάτρα-Κ. Αχαΐα.

Δηλώνουν αισιόδοξα τα αρμόδια στελέχη αν κι επισήμως δεν υπάρχει ενημέρωση

Σαν… ψέμα ακούγονται οι πληροφορίες που φθάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία και οι οποίες θέλουν τα δρομολόγια του Προαστιακού στη γραμμή Πάτρα-Κάτω Αχαΐα να ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Πάντως και παρά το γεγονός ότι παράγοντες του ΟΣΕ αλλά και της ΕΡΓΟΣΕ δηλώνουν βέβαιοι ότι είναι δεδομένη η έναρξη των δρομολογίων, έως τώρα δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για αρκετά πρακτικά ζητήματα.
Ουδείς δηλαδή γνωρίζει την ακριβή ημερομηνία έναρξης των δρομολογίων. Η αρχική διαρροή ότι η αρχή θα γίνει τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, δεν αποκλείεται να μην επιβεβαιωθεί καθώς απομένουν ακόμα αρκετές εκκρεμότητες στο επίπεδο της οργάνωσης. Δεν έχει βγει ακόμα πρόγραμμα δρομολογίων, δεν έχουν υπάρξει ανακοινώσεις για τους μηχανοδηγούς που θα αναλάβουν τα δρομολόγια, δεν έχει οριστεί επισήμως η τιμή του εισιτηρίου, δεν έχει ξεκινήσει καμία καμπάνια ενημέρωσης του επιβατικού κοινού.
Οι πληροφορίες του thebest.gr αναφέρουν ότι υπάρχει σε εξέλιξη ένας πραγματικός αγώνας δρόμου προκειμένου να ξεπεραστούν όλα αυτά τα ζητήματα ώστε να επιτευχθεί η έγκαιρη δρομολόγηση των συρμών.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αρχικά τα δρομολόγια, ανά κατεύθυνση, θα είναι 3 με 4, διαμοιρασμένα το πρωί και μετά το μεσημέρι. Στόχος είναι σταδιακά και μέχρι το Καλοκαίρι να πυκνώσουν ανάλογα και με το ενδιαφέρον του κόσμου. Το δε εισιτήριο, θα είναι περίπου στο 1 ευρώ. Προσωπικό που θα καλύψει τις ανάγκες έχει έρθει, ενώ στο επίπεδο της γραμμής τα πάντα είναι έτοιμα για να υποδεχθούν τους συρμούς.
Την Τετάρτη αναμένεται και η απάντηση της Διοίκησης του ΟΣΕ στην επιστολή του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας όπου μεταξύ άλλων θα εξηγείται γιατί δεν έχουν αρχίσει όλο αυτό το διάστημα τα δρομολόγια και τι επιπρόσθετες παρεμβάσεις έπρεπε να κάνει ο Οργανισμός στο έργο που εκτελείτο, υπό την επίβλεψη της Περιφέρειας, μέσω ευρωπαϊκού χρηματοδοτικού προγράμματος.

thebest.gr