Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Οι προτεραιότητες του πειραϊκού επιχειρείν - Υπογειοποίηση γραμμών ΗΣΑΠ και Ιπποδάμεια Αγορά.


Υπογειοποίηση των γραμμών ΗΣΑΠ από Φάληρο μέχρι Πειραιά και η «Ιπποδάμεια Αγορά» Τροφίμων στις προτεραιότητες του πειραϊκού επιχειρείν

Όλα τα θέματα που απασχολούν την πειραϊκή επιχειρηματικότητα τέθηκαν στη συνάντηση που πραγματοποίησαν, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Β. Κορκίδης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς Ν. Μανεσιώτης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΒΕΠ, με τον δήμαρχο Πειραιά Γ. Μώραλη, την αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σ. Αντωνάκου, τους βουλευτές Α' Πειραιά Κ. Κατσαφάδο, Ι. Μελά, Ν. Μανωλάκο Χ. Μπουτσικάκη και Θ. Δρίτσα, αντιδημάρχους, εντεταλμένους δημοτικούς συμβούλους και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας DIMAND AE Δ. Ανδριόπουλο. 

Για το θέμα του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης, έγινε εκ νέου εκτενής αναφορά στη μεγάλη καθυστέρηση των έργων του τραμ και του μετρό και φυσικά στις καταστροφικές επιπτώσεις που δημιουργούν στην εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων και επηρεάζουν καθοριστικά την επισκεψιμότητα της πόλης.

Τονίστηκε η ανάγκη άμεσης δρομολόγησης και υλοποίησης του πάγιου αιτήματος του εμπορικού κόσμου που είναι η υπογειοποίηση της γραμμής του Ηλεκτρικού μεταξύ Φαλήρου και Πειραιά, καθώς θα απελευθερώσει το υπάρχον οδικό δίκτυο που θα γίνει ποιο λειτουργικό και θα δημιουργήσει συνδυαστικά και με τις άλλες παρεμβάσεις τις συνθήκες για την αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής και της λειτουργίας της πόλης.

Η γενικότερη μελέτη του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης μας, είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει το συντομότερο που θα πρέπει να περιλαμβάνει καθιέρωση συστήματος ελεγχόμενης περιορισμένης στάθμευσης στις εμπορικές οδούς του κέντρου της πόλης.
Η εποικοδομητική συζήτηση συνεχίστηκε με ένα έργο πνοής, τη δημιουργία της Ιπποδάμειας Κεντρικής Αγοράς Τροφίμων στο χώρο του παλιού αμαξοστασίου του ΗΣΑΠ στην Πλ. Ιπποδαμείας, που θα τονώσει την πόλη, το λιμάνι, την αγορά, μιας και ο Πειραιάς δεν διαθέτει μια μεγάλη αγορά τροφίμων, όπως δικαιούται σαν πόλη-λιμάνι. Δεδομένου ότι η πόλη μας έχει στερηθεί πολλά αναπτυξιακά έργα και το οικονομικό αδιέξοδο συνεχώς επιτείνεται, το συγκεκριμένο έργο αποτελεί κοινό στόχο και επιθυμία των τοπικών φορέων της πόλης μας.


.fosonline.gr