Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Επέκταση δικαιούχων για την εκπτωτική κάρτα στο μετρό Νέας Υόρκης.

Τη δυνατότητα να πραγματοποιούν διαδρομές με τους συρμούς του μετρό και τα λεωφορεία στη μισή τιμή έχουν περισσότεροι από 800.000 κάτοικοι της πόλης της Νέας Υόρκης, μετά την επέκταση των κατηγοριών των δικαιούχων από τον Δήμο Νέας Υόρκης.


Σύμφωνα με την «Astoria Post», το μέτρο είχε αρχικά τεθεί εν ισχύι στις αρχές του 2019, αλλά δεν είχε προωθηθεί αρκετά στο επικοινωνιακό κομμάτι, με αποτέλεσμα μόλις 107.000 άτομα να κάνουν χρήση της ειδικής κάρτας εκπτωτικών διαδρομών (Fair Fares NYC MetroCard) κατά το πρώτο έτος εφαρμογής του μέτρου.

Πλέον το μέτρο επεκτείνεται σε όλους τους ένοικους εργατικών κατοικιών (NYCHA), τους φοιτητές των Πανεπιστημίων της πόλης (CUNY) και τους φοιτητές στρατιωτικών σχολών. Ηδη αφορούσε όλους όσοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, δηλαδή στις 12.760 δολάρια ετήσιες απολαβές για ένα άτομο και 21.720 δολάρια ετήσιες απολαβές για νοικοκυριό των τριών.

Οι εκπτωτικές κάρτες του μετρό έχουν όλες τις επιλογές που διαθέτουν και οι πλήρους κόστους, ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αγορά απεριορίστων διαδρομών (εβδομαδιαίων ή μηνιαίων) επίσης στη μισή τιμή.

Πάντως, στο μέτρο του μειωμένου κόστους δεν περιλαμβάνονται οι προαστιακοί σιδηρόδρομοι (Long Island Rail Road και Metro-North), όπως επίσης και τα εξπρές λεωφορεία.

«Η πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι ένα θεμελιώδες δικαίωμα, όχι πολυτέλεια για τους έχοντες. Με την εκπτωτική κάρτα, κάνουμε την πόλη μας πιο δίκαιη απέναντι στους χαμηλόμισθους πολίτες της Νέας Υόρκης, η καθημερινότητα των οποίων εξαρτάται από τις μαζικές συγκοινωνίες», δήλωσε, εμφανώς ικανοποιημένος, ο δήμαρχος Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάσιο.

Ηδη, ο Δήμος Νέας Υόρκης, μετά τη μικρή ανταπόκριση της περασμένης χρονιάς, αποφάσισε, από τον περασμένο μήνα, να ξεκινήσει μια πιο δυναμική καμπάνια, αν και εκ των έσω εκφράζονται απόψεις ότι θα πρέπει να επεκτείνει περαιτέρω τους δικαιούχους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα www.nyc.gov/fairfares.

ekirikas.com