Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Πιέσεις για συνένωση των συνταξιουχικών σιδηροδρομικών σωματείων της Θεσσαλονίκης.


Την ανάγκη για συνένωση των δυο συνταξιουχικών σιδηροδρομικών σωματείων της Θεσσαλονίκης έφεραν στο προσκήνιο οι ομιλητές που συμμετείχαν στην χθεσινή εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του σωματείου «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ». 


Αν και το θέμα αυτό απασχολεί εδώ και περίπου τριάντα χρόνια τους συνταξιούχους σιδηροδρομικούς , όλοι συνηγορούν σήμερα ότι ήρθε η ώρα αυτή η πολυπόθητη συνένωση να υλοποιηθεί. « Δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ των σωματείων, η διαφορά είναι στις καρέκλες» μας επισήμανε συνταξιούχος σιδηροδρομικός.

Στις προτάσεις των ομιλητών για την ένωση των δυο σωματείων ο πρόεδρος του σωματείου ¨Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ» κ. Νίκος Τζήκας ανέφερε ότι είναι ανοικτός και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα από μέρους του σωματείου του. 

Η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων σιδηροδρομικών είναι υπέρ της ένωσης των δυο σωματείων. Χθες διαπιστώσαμε μάλιστα ότι μεγάλος αριθμός συνταξιούχων από το αδελφό σωματείο ( Σύνδεσμο Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών Μ-Θ) παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και όπως μας είπε μέλος της διοίκησης της "Αναγέννησης" « για εμάς δεν υπάρχουν διακρίσεις, όλοι είναι συνάδελφοι μας» 


Όταν φτάσανε στην βρύση… 

Πριν δυο δεκαετίες η ένωση των σωματείων είχε φτάσει σε επίπεδο τελικής συμφωνίας όμως ένα από τα σωματεία υποχώρησε και έτσι η αυτή η ένωση δεν πραγματοποιήθηκε.




Στο φωτογραφικό στιγμιότυπο ο αείμνηστος πρόεδρος του συνδέσμου Συνταξιούχων σιδηροδρομικών Μ-Θ- Γιώργος Αναλυτής και ο πρόεδρος τότε του σωματείου συνταξιούχων σιδηροδρομικών "Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ"  Δημήτριος Παπαθανασίου  δίνουν τα χέρια για την συμφωνία της ένωσης των σωματείων τους, που ποτέ όμως η συμφωνία δεν υπογράφηκε.


Χρήστος Γιαννακίδης

Κάθε άποψη για το παραπάνω θέμα είναι καλοδεχούμενη