Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Άμεση θεσμοθέτηση κανονιστικού πλαισίου για τα πατίνια στη Θεσσαλονίκη.

Στο τελικό στάδιο οι μελέτες από τις αρμόδιες αντιδημαρχίες και υπηρεσίες

Την άμεση θεσμοθέτηση κανονιστικού πλαισίου για τα ηλεκτρικά πατίνια μελετά ο δήμος Θεσσαλονίκης. Με αφορμή την τρίτη εταιρεία που έχει τοποθετήσει πατίνια στο κέντρο της πόλης, ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης δήλωσε πως οι αρμόδιες αντιδημαρχίες και υπηρεσίες του δήμου βρίσκονται στο τελικό στάδιο σχεδιασμού για το κανονιστικό πλαίσιο.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, αναγνώρισε πως τα πατίνια αποτελούν ένα εναλλακτικό μέσο μεταφοράς, την ώρα που υπάρχουν σημαντικά προβλήματα στον ΟΑΣΘ και στο κυκλοφοριακό της πόλης. Ωστόσο, τόνισε πως πρέπει να υπάρχουν μέτρα και να μην τοποθετούν οι εταιρείες τα πατίνια οπουδήποτε. 

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, επίσης, επιβεβαίωσε πως θα υπάρχουν πρόστιμα προς τις εταιρείες για τα σταθμευμένα πατίνια σε σημεία που δεν θα εγκρίνει ο δήμος. «Τα πατίνια είναι ιδιοκτησιακό στοιχείο των εταιρειών. Από τη στιγμή που κάνει κατάληψη κοινόχρηστου χώρου προφανώς εφόσον δεν έχει άδεια, μπορεί να της επιβληθεί πρόστιμο, όμως εμείς δεν θέλουμε να το κάνουμε αυτό χωρίς κανόνες» είπε, ενώ σημείωσε για την συμπεριφορά των χρηστών ότι «τα εγκαταλείπουν όπου επιθυμούν. Μερικές φορές είναι και ο βυθός του Θερμαϊκού. Όλα αυτά έχουν να κάνουν με την έλλειψη κανονιστικού πλαισίου»


Θεολόγος Ηλιού
makthes.gr