Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Εκδήλωση κοπή πίτας πραγματοποίησε ο ΟΣΕ στην Θεσσαλονίκη. Εικόνες.


 Την καθιερωμένη εκδήλωση κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του πραγματοποίησε στην αίθουσα επισήμων του επιβατικού σιδηροδρομικού σταθμού, ο Οργανισμός Σιδηρόδρομων Ελλάδος, παρουσία του προέδρου και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού κ. Κώστα Σπηλιόπουλο και μελών της διοίκησης. Την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπολέως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ο οποίος στην ομιλία του εξήρε το έργο του σιδηροδρόμου και την πρόσφορα των εργαζομένων σε αυτόν. 
Ο πρόεδρος του ΟΣΕ στην σύντομη ομιλία αναφέρθηκε στους άξονες που θα κινηθεί η διοίκηση την νέα χρόνια και τα άμεσα θέματα που έχει να αντιμετωπίσει.( Στις δηλώσεις του θα αναφερθούμε αργότερα) 
Το τυχερό νόμισμα της πίτας έπεσε στον Προϊστάμενο του ΟΣΕ στην Θεσσαλονίκη κ. Χρήστο Τούρτα. Επίσης κληρώθηκαν πέντε λαχνοί οι οποίοι κερδίζουν από 100 ευρώ ο κάθε λαχνός. Ένα λαχνός με το νούμερο 66 που επέλεξε ο γράφων έπεσε σε εργαζόμενο στον Έβρο. 
Σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του ΟΣΕ είχε συνάντηση με στελέχη του Οργανισμού στην Θεσσαλονίκη τα οποία των ενημέρωσαν για τα προβλήματα του σιδηροδρόμου στην Βόρειο Ελλάδα. Επίσης είχε συνάντηση σε θέματα ασφάλειας και τάξης με την Ελληνική Αστυνομία. 
Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο κ. Σπηλιόπουλος είχε συνάντηση με την διοίκηση του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος (ΣΣΒΕ)

Στο περιθώριο...

Ο Δήμαρχος Αμπελόκηπων -Μενεμένη κ. Λάζαρος Κυρίζογλου ενημερώνει τον πρόεδρο του ΟΣΕ, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την παρακολουθεί ο Σεβασμιότατος κ. Βαρνάβας. 
Σύντομη συνάντηση στο περιθώριο της εκδήλωσης είχαν ο πρόεδρος και Διευθύνον Σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Κώστα Σπηλιόπουλος με την διοίκηση του σωματείου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών "Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ"
Γνώριμη από τα φοιτητικά τους χρόνια ο πρόεδρος του ΟΣΕ κ. Κώστας Σπηλιόπουλος και πρώην Αρχιμηχανικός του ΟΣΕ κ. Άγγελος Σαρήπουλος.  Η συνάντηση ήταν συγκινητική.

Ο πρόεδρος του ΟΣΕ περιηγείται του χώρους του επιβατικού σταθμού μεταξύ των οποίων και τις τουαλέτες του σταθμού. Όπως πληροφορηθήκαμε σύντομα ξεκινούν τα έργα ανακαίνισης.
Ο Μηχανικός του ΟΣΕ κ. Βασίλης Διαμαντάκης ενημερώνει τον κ. Σπηλιόπουλο για την ατμήλατη μηχανή που δεσπόζει στο προαύλιο χώρο του σταθμού.


Φωτορεπορτάζ: Χρήστος Γιαννακίδης