Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Διεθνείς Σιδηροδρομικές Μεταφορές Εμπορευμάτων της Rail Cargo.

Το 2019 για την Rail Cargo Logistics Goldair (ως γνωστόν η κοινοπραξία της Goldair Cargo με τους αυστριακούς κρατικούς σιδηροδρόμους) ήταν μια χρονιά μεγάλων εξελίξεων και ανάπτυξης.


Με βάση το τονάζ που μεταφέρθηκαν, η εταιρεία καταφέρε και πέτυχε τον στόχο της από την πρώτη χρονιά της δραστηριοποίησής της να είναι ο μεγαλύτερος σιδηροδρομικός μεταφορέας πετρελαίου και γενικότερα υγρών καυσίμων και πετρελαιοειδών στην Ελλάδα με περισσότερους από 160.000 μεταφερόμενους τόνους πετρελαίου, pet coke κα.

Επίσης σημαντικές είναι και οι ποσότητες Ζάχαρης και Δημητριακών που μεταφέρθηκαν σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές και σε συνδυασμό με ταχύτατους χρόνους παράδοσης (Κροατία - Ελλάδα 2 ημέρες).

Για την συνεχή ανάπτυξή της η εταιρεία καταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια για την ενίσχυση εξιδεικευμένου ανθρώπινου δυναμικού, έχοντας ήδη 5 πιστοποιημένους μηχανοδηγούς ενώ άλλοι 6 είναι στο τελικό στάδιο της πρακτικής τους άσκησης φτάνοντας πολύ σύντομα στο σύνολο των 11 μηχανοδηγών. Όσον αφορά το τροχαίο υλικό, αυτή τη στιγμή πραγματοποιούν δρομολόγια με 4 μηχανές έλξης (3 είναι πετρελαιοκίνητες και μία 1 ηλεκτροκίνητη) και αναμένεται εντός του 2020 να προστεθούν στον στόλο άλλες 3 μηχανές. 

Η εταιρεία συνεχίζει το επενδυτικό της πλάνο των 20 εκ. ευρώ όπως έχει δεσμευθεί σε εργαζομένους και μετόχους.

tornosnews.gr