Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Γρήγορα και ιστορικά τρένα του κόσμου.


Το τραίνο μαγνητικής αιώρησης (Maglev) της Ιαπωνίας.

Ο κόσμος απέκτησε το νέο ταχύτερο τρένο μετά το Ιαπωνικό Maglev, το οποίο σημαίνει μαγνητική αιώρηση, το οποίο έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ του ταχύτητας, για δεύτερη φορά σε πέντε ημέρες.

Το maglev έσπασε το φράγμα των 372,82 μιλίων την ώρα στις 21 Απριλίου 2015 κι έφτασε τη μέγιστη ταχύτητα των 374,69 μιλίων την ώρα σε δοκιμαστική σιδηροδρομική γραμμή στην Περιφέρεια Yamanashi, δυτικά του Τόκυο.

Ελάτε μαζί μας και θαυμάστε τα γρηγορότερα τρένα του κόσμου καθώς κι εκείνα που έμειναν στην ιστορία.




CRH380A

Το CRH380A, είναι ένα ταχύτατο ηλεκτρικό τρένο που κατασκευάστηκε στην Κίνα. Έχει 8 βαγόνια και κινείται με 379 χλμ. την ώρα.CRH380A Το CRH380A, είναι ένα ταχύτατο ηλεκτρικό τρένο που κατασκευάστηκε στην Κίνα. Έχει 8 βαγόνια και κινείται με 379 χλμ. την ώρα.



Velaro της Siemens

Η κατασκευή βασίστηκε στο ICE 3M/F, και σήμερα τα υψηλών ταχυτήτων Velaro χρησιμοποιούνται στη Γερμανία, την Ισπανία, την Κίνα και την Ρωσία. Φτάνουν τα 347 χλμ. την ώρα.


Shinkansen

Το Shinkansen ήταν το εμπορικότερο τρένο πριν η Κίνα να αρχίσει να χρησιμοποιεί το CRH380A. Το Shinkansen έχει μέγιστη ταχύτητα 320 χλμ. την ώρα.


ICE 3

Το ICE 3 είναι ένα από τα τρένα μεγάλης ταχύτητας που χρησιμοποιεί η Σιδηροδρομική Εταιρεία της Γερμανίας. Η μέγιστη ταχύτητα του τρένου είναι τα 318 χλμ. την ώρα.


TGV

Το TGV ανήκει στην εθνική σιδηροδρομική εταιρεία της Γαλλίας και πιάνει τα 297 χλμ. την ώρα.


Υπερσιβηρικος

Ένα εκπληκτικό τρένο όπου η ταχύτητα δεν παίζει τον πρώτο ρόλο, ο Υπερσιβηρικός κάνει το τρίτο μεγαλύτερο δρομολόγιο στον κόσμο.


Orient Express

Δημιουργήθηκε το 1883, κι αποτελούσε έναν πολυτελή εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης.

20th Century Limited

Διαφημίστηκε ως το "Δημοφιλέστερο Τρένο στον Κόσμο", και ήταν ένα επιβατηγό τρένο μεγάλης ταχύτητας.

Το Flying Scotsman

Με ταχύτητα 160,9 χλμ. την ώρα το Flying Scotsman ήταν το πρώτο τρένο με ατμομηχανή που έπιανε ταχύτητες ρεκόρ το 1934.


msn.com/el-gr
Το τρενο μαγνητικης αιωρησης (Maglev) της Ιαπωνιας Ο κόσμος απέκτησε το νέο ταχύτερο τρένο μετά το Ιαπωνικό Maglev, το οποίο σημαίνει μαγνητική αιώρηση, το οποίο έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ του ταχύτητας, για δεύτερη φορά σε πέντε ημέρες.