Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Τα σύγχρονα τρένα - εξπρές στην Ελλάδα, πότε ξεκινούν, πόσο θα κοστίζουν.

Υπό ορισμένες συνθήκες το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνεται και σε λιγότερο από δυο ώρες. Γιατί δεν αναμένονται αυξήσεις στις τιμές των εισητηρίων.


Για τα νέα υπερσύγχρονα τρένα που θα αλλάξουν εντελώς την εικόνα των ελληνικών σιδηροδρόμων, μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Φίλιππος Τσαλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
«Μιλάμε για κάτι τελείως διαφορετικό. Θα είναι ένας σιδηρόδρομος εφάμιλλος του ευρωπαϊκού σιδηροδρόμου», τόνισε ο κ. Τσαλίδης.
Εξήγησε πως το πρώτο βήμα έχει γίνει με την ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Αθήνα – Θεσσαλονίκη και τώρα αναμένεται η εγκατάσταση των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, που συνοδεύουν απαραίτητα την αναβάθμιση του ελληνικού σιδηροδρόμου.
Ο κ. Τσαλίδης, δήλωσε βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να προχωρήσει και αυτό το βήμα έως το τέλος του έτους και έως το τέλος του 2020 να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε λιγότερο από τρεις ώρες – Πόσο θα κοστίζει

«Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση και η λειτουργία των ηλεκτρονικών σημάτων που σας λέω, τα αποτελέσματα θα είναι δυο. Πρώτον θα μειωθεί πολύ ο χρόνος και κάτω από κάποιες συνθήκες μπορεί να πέσει και κάτω από τις τρεις ώρες (στο δρομολόγιο Αθήνα– Θεσσαλονίκη). Δεύτερον θα αυξηθεί η χωρητικότητα του δικτύου η οποία είναι πάρα πολύ σημαντική για τη χώρα μας», είπε ο κ. Τσαλίδης.
Σχετικά με το κόστος των δρομολογίων με τους νέους σιδηροδρόμους, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εκτίμησε ότι δεν θα στοιχίζει πιο ακριβά «για να είμαστε ανταγωνιστικοί στις αεροπορικές εταιρίες που κάνουν το ίδιο δρομολόγιο» αλλά και γιατί θα λειτουργήσει μια καινούρια εμπορική πλατφόρμα «η οποία θα μπορεί να κάνει προσφορές και εκπτώσεις».

Πατήστε το σύνδεσμο για να δείτε το βίντεο.


Πηγή: skai.gr

Διόρθωση: Στο κείμενο αναφέρεται  κάτω από δυο ώρες. Ο κ. Τσαλίδης στο βίντεο  είπε και κάτω από τρεις ώρες υπό προϋποθέσεις.