Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Γραμμή ΟΑΣΘ από δομή φιλοξενίας Διαβατών για νέο σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος ΔΕΛΤΑ κ. Γιάννης Ιωαννίδης στο δημοτικό συμβούλιο, έχει εγκριθεί από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ και θα λειτουργήσει η νέα γραμμή αστικών συγκοινωνιών 55Χ που θα ακολουθήσει την διαδρομή Σταυρούπολη – δομή φιλοξενίας Αναγνωστοπούλου – Ν.Σ. Σταθμός.
«Η γραμμή θα λειτουργήσει άμεσα για να μετριαστεί το βάρος που δέχεται η γραμμή 54 που εξυπηρετεί αυτή την στιγμή τα Διαβατά. Είναι το δεύτερο αίτημα της διοίκησης του δήμου Δέλτα που ικανοποιείται μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα» τόνισε ο δήμαρχος Δέλτα υπογραμμίζοντας ότι απομένει η κύρωση της απόφασης από τον ΟΣΕΘ.


Να φύγουν άμεσα τα εγκαταλειμμένα βαγόνια του ΟΣΕ

Ο Γιάννης Ιωαννίδης ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο για τις κινήσεις που κάνει η διοίκηση του δήμου Δέλτα για την απομάκρυνση των σκουριασμένων βαγονιών του ΟΣΕ από τα Διαβατά και τη Νέα Μαγνησία υπογραμμίζοντας ότι η νέα διοίκηση του ΟΣΕ είναι υποχρεωμένη να ασχοληθεί άμεσα με την απομάκρυνση των ακινητοποιημένων βαγονιών και των παλιών γραμμών από τις περιοχές του δήμου Δέλτα. «Ζητήσαμε να γίνει άμεσα συντήρηση του εν ενεργεία σταθμού στη Σίνδο ο οποίος έχει εγκαταλειφθεί παρόλο που τον χρησιμοποιούν καθημερινά δεκάδες επιβάτες» τόνισε ο κ Ιωαννίδης και σημείωσε ότι η διοίκηση του ΟΣΕ πρέπει να προχωρήσει στη συντήρηση των ενεργών σιδηροδρομικών γραμμών καθώς οι ράγες που διασχίζουν κατοικημένες περιοχές προκαλούν πρόβλημα στην ασφαλή διέλευση των αυτοκινήτων διότι είναι τοποθετημένες πάνω από το οδόστρωμα και όχι μέσα σε αυτό». Απευθυνόμενος στο δημοτικό συμβούλιο ο Γιάννης Ιωαννίδης εξήγησε ότι ο ΟΣΕ παραχώρησε τη χρήση του παλιού σταθμού της Σίνδου στην προηγούμενη διοίκηση του δήμου προκειμένου να τον μετατρέψει σε μουσείο ενώ όπως είπε θα έπρεπε να προχωρήσει πρώτα στην αναδιαμόρφωση του και εκ των υστέρων να παραχωρήσει τη χρήση του στο δήμο. «Μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει καμία κίνηση καλής θέλησης για το δήμο μας από τις διοικήσεις του ΟΣΕ. Από την περιοχή μας περνάνε δεκάδες βαγόνια καθημερινά για τα Βαλκάνια και το Εσωτερικό της χώρας μας, αλλά εμείς αντί να αποτελούμε προτεραιότητα για τον ΟΣΕ έχουμε μετατραπεί σε αποθήκη» τόνισε ο Γιάννης Ιωαννίδης.

typosthes.gr