Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Να αποδοθούν οι χώροι της ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΕ για τις ανάγκες των κατοίκων του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Την απόδοση χώρων ιδιοκτησίας της ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΕ για τις ανάγκες των κατοίκων του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού ζητούν με Ερώτηση που κατάθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη και Θανάσης Παφίλης προς τους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών και Εσωτερικών.

Αναλυτικά αναφέρουν:

«Επανερχόμαστε στο ζήτημα των χώρων ιδιοκτησίας της ΓΑΙΑΟΣΕ, έκτασης περίπου 45 στρεμμάτων, που βρίσκονται μέσα στην καρδιά του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού.

Πιο συγκεκριμένα αναφερόμαστε στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό, το παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΕ και τις ανενεργές γραμμές δίπλα στην κεντρική πλατεία. Οι χώροι αυτοί δεν χρησιμοποιούνται πλέον για τις ανάγκες λειτουργίας του ΟΣΕ και έχουν εγκαταλειφθεί, χωρίς συντήρηση και φύλαξη, γεγονός που εκμεταλλεύονται ακόμα και κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών. Επιπλέον, σε σημεία των χώρων αυτών δημιουργούνται εμπορικές δραστηριότητες, κατόπιν συμφωνίας με την εταιρεία και σχετικού τιμήματος.

Παίρνουμε υπόψη μας ότι η σιδηροδρομική γραμμή Αγίων Αναργύρων - Ελευσίνας αποτελεί ενεργό δίκτυο, το γεγονός αυτό όμως δεν έρχεται σε αντίθεση με την αξιοποίηση των χώρων που περιγράφονται πιο πάνω για τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

Σημειώνουμε ότι με σύμβαση που υπογράφηκε στις 5/3/2014 μεταξύ της ΓΑΙΑΟΣΕ και της τότε διοίκησης του Δήμου παραχωρήθηκε για χρονική διάρκεια 30 χρόνων έκταση ιδιοκτησίας της, που περιλαμβάνει αθλητικούς χώρους και ποδηλατόδρομο. Η σύμβαση αυτή προβλέπει τη μετακύλιση του κόστους συντήρησης στο Δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού και την ανάκληση της παραχώρησης σε περίπτωση που παραβιαστεί εκ μέρους του Δήμου κάποιος εκ των συμβατικών όρων.

Σε μια περιοχή με ελάχιστους ελεύθερους χώρους, το εργατικό - λαϊκό κίνημα διεκδικεί να αποδοθούν οι χώροι αυτοί στο λαό της περιοχής με ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση και χρήση για Αθλητισμό, Πολιτισμό και αναψυχή.

Ερωτώνται οι κ. υπουργοί, τι μέτρα θα πάρουν ώστε:

• Να δοθεί στη δημοσιότητα το περιεχόμενο της "Μελέτης Βιωσιμότητας του ΣΣ Αγίων Αναργύρων", που εκπονήθηκε για λογαριασμό της ΓΑΙΑΟΣΕ; Ποιες είναι συγκεκριμένα οι χρήσεις που προβλέπονται στη μελέτη. Προβλέπεται εμπορευματοποίηση των χώρων ιδιοκτησίας της ΓΑΙΑΟΣΕ;

• Να αποδοθεί χωρίς χρονικό περιορισμό η έκταση που περιγράφεται στη σύμβαση με ημερομηνία 5/3/2014.

• Να αξιοποιηθούν οι εκτάσεις ιδιοκτησίας ΓΑΙΑΟΣΕ για τις ανάγκες του λαού της περιοχής.

• Να υπάρξει χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη δημιουργία και συντήρηση χώρων πρασίνου και υποδομών Αθλητισμού και Πολιτισμού, με ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση και χρήση».

902.gr