Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Γολγοθάς η μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας.


Ουρές ταλαιπωρίας για τους επιβάτες του ΗΣΑΠ.
 Μία μέρα μετά τις θλιβερές εικόνες στο Μετρό Συντάγματος όπου άναψαν τα αίματα όταν οι επιβάτες δεν μπορούσαν να επιβιβαστούν στα βαγόνια λόγω των καθυστερήσεων, οι εικόνες παραμένουν ίδιες.
Τα δρομολόγια στα μέσα σταθερής τροχιάς ακόμα και τις ώρες αιχμής είναι αραιά και ο συνωστισμός που επικρατεί κάνει ανυπόφορη την μετακίνηση των επιβατών.
30 χρονών οι συρμοί του ΗΣΑΠ

Ο μέσος όρος ηλικίας του τροχαίου υλικού είναι ιδιαίτερα αυξημένος (περίπου 30 ετών), με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται πολύ συχνότερα βλάβες. Οι συρμοί ακινητοποιούνται και ο χρόνος μεταξύ των συρμών αυξάνεται.

Στους κομβικούς σταθμούς μετεπιβίβασης Μοναστηράκι – Ομόνοια – Αττική γίνεται το αδιαχώρητο και δεν είναι λίγες οι φορές που οι διαμαρτυρίες είναι έντονες.

Εντατικοί οι έλεγχοι στα εισιτήρια – Βροχή τα πρόστιμα

Την ίδια ώρα έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι των εισιτηρίων, σε τρένα και λεωφορεία. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, κόπηκαν 7000 πρόστιμα σε επιβάτες που πέρναγαν τις μπάρες μαζί με άλλους επιβάτες.

Από την πλευρά του το επιβατικό κοινό επιμένει πως οι παροχές των μέσων μεταφοράς (χρόνος μετακίνησης- θέσεις καθήμενων) δεν είναι αντάξιες του κόστους του εισιτηρίου (1,40 ευρώ) ειδικά για τις κοντινές διαδρομές.

usay.gr