Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

Λαμία: Κατασκευάστηκε διάδρομος μέσα από γραμμές του τρένου στο Παγκράτι.


Ένα αίτημα ετών για τους κατοίκους του Παγκρατίου Λαμίας έγινε τελικά πράξη .

Η διοίκηση του ΟΣΕ αποφάσισε να κατασκευάσει διάβαση στην σιδηροδρομική γραμμή στο σημείο που καθημερινά διέρχονται δεκάδες πεζοί της συνοικίας προκειμένου να βρεθούν στην στάση του αστικού ΚΤΕΛ που βρίσκεται στην Οδό Καρπενησίου κάτω από το στρατόπεδο .
Οι κάτοικοι του Παγκρατίου αναγκάζονταν να περνούν την σιδηροδρομική γραμμή στην οδό Βορτσέλα προκειμένου να ανέβουν στην Καρπενησίου για να επιβιβαστούν στο ΚΤΕΛ για να μεταφερθούν στο κέντρο της Λαμίας ή να επιστρέψουν από αυτό .
Στο σημείο που ανεβαίνει κάποιος στην στάση είχαν κατασκευαστεί κάποια σκαλιά αλλά και πάλι υπήρχε σοβαρό πρόβλημα για την διέλευση των ηλικιωμένων, οι οποίοι έπρεπε να περάσουν από τις σιδηροδρομικές γραμμές οι οποίες είναι με πέτρες και δυσκόλευαν τους πεζούς .
Μάλιστα στο σημείο στο πρόσφατο παρελθόν έχουν καταγραφεί δύο παρασύρσεις πεζών από την αμαξοστοιχία καθώς καθυστέρησαν να περάσουν απέναντι αφού υπήρχε δυσκολία στο σημείο και δεν πρόσεξαν την αμαξοστοιχία που ερχόταν .


Τώρα από τον ΟΣΕ κατασκευάστηκε ένας τσιμεντένιος διάδρομος μέσα από τος γραμμέα του τρένου με αποτέλεσμα η διέλευση των πεζών να γίνεται ποιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ασφάλεια . Πάντα όμως οι πεζοί που διέρχονται από το σημείο πρέπει να ελέγχουν για το τρένο .



lamiafm1.gr