Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Συνάντηση του δημάρχου Δέλτα – Προέδρου Διευθύνοντα συμβούλου ΟΣΕ.

Γιάννης Ιωαννίδης: Να μεταφερθούν τα ακινητοποιημένα βαγόνια από τα Διαβατά και τη Νέα Μαγνησία

Συνάντηση με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ είχε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης στην Αθήνα, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Γλώσση και τον Γενικό Γραμματέα του δήμου Δημήτρη Τερζίδη.
Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα ζητήματα που απασχολούν εδώ και δεκαετίες το δήμο Δέλτα και είναι εφικτό να λυθούν από τη διοίκηση του ΟΣΕ.
Ο Γιάννης Ιωαννίδης ζήτησε από τον Κώστα Σπηλιόπουλο να μετακινηθούν τα δεκάδες άδεια και παλιά ακινητοποιημένα βαγόνια που βρίσκονται επί πολλά χρόνια στη Νέα Μαγνησία και στα Διαβατά μετατρέποντας τις περιοχές αυτές σε αποθήκες εγκαταλελειμμένων βαγονιών. Τα βαγόνια αυτά αποτελούν εστία παραβατικότητας καθώς γίνονται συχνά αστυνομικές επιχειρήσεις ενώ υπάρχει τεράστιος κίνδυνος υγειονομικού προβλήματος. Παράλληλα τελευταία εκεί βρίσκουν καταφύγιο και παράνομοι μετανάστες.
Ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης και οι συνεργάτες του έστειλαν υπόμνημα στο Υπουργείο Μεταφορών και συγκεκριμένα στον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών και στον πρόεδρο κα διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ στο οποίο περιγράφουν την κατάσταση με τα άδεια και παλιά βαγόνια που είναι επί χρόνια σταθμευμένα στην Νέα Μαγνησία και στα Διαβατά τονίζοντας την ανάγκη άμεσης μετακίνηση τους.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ ο Γιάννης Ιωαννίδης ζήτησε από τον κ Σπηλιόπουλο να μεριμνήσει ώστε να διαμορφωθούν κατάλληλα οι διαβάσεις του ΟΣΕ για να μην προκαλούνται φθορές στα διερχόμενα οχήματα λόγω της κακής κατάστασης του οδοστρώματος. Επίσης έθεσε το ζήτημα της ανάπλασης και της συντήρησης του σταθμού του ΟΣΕ που βρίσκεται στη Σίνδο και έχει εγκαταλειφθεί.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Κώστας Σπηλιοπουλος διαβεβαίωσε τον δήμαρχο ότι τα αιτήματα που έχουν συζητηθεί θα υλοποιηθούν.

dimosdelta.gr