Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Μέχρι το 2023 όλα τα τρένα στην Κίνα θα έχουν πλήρη κάλυψη Wi-Fi

Ειδικοί δορυφορικοί πομποδέκτες χρειάζονται για τη μετάδοση σημάτων Wi-Fi σε τρένα που ταξιδεύουν με μεγάλη ταχύτητα. 

Περίπου 1.500 αμαξοστοιχίες θα διαθέτουν Wi-Fi μέχρι το τέλος του επόμενου έτους και μέχρι το 2023 όλα τα τρένα θα έχουν πλήρη κάλυψη

Ολόκληρος ο στόλος τρένων μεγάλης ταχύτητας της Κίνας θα είναι εφοδιασμένος με ενσωματωμένο Wi-Fi μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, ανέφερε σήμερα ο κ. The Paper, επικαλούμενος τον επικεφαλής της κοινοπραξίας που είναι υπεύθυνος για την παροχή έξυπνων συνδέσεων στο σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας της Κίνας.

Περίπου 1.500 αμαξοστοιχίες θα είναι εξοπλισμένα με Wi-Fi μέχρι το τέλος του επόμενου έτους και μέχρι το 2023 όλα τα τρένα θα έχουν πλήρη κάλυψη, δήλωσε ο Li Shiping, επικεφαλής της τεχνολογίας της China Railway Gecent Technology.

Ειδικοί δορυφορικοί πομποδέκτες χρειάζονται για τη μετάδοση σημάτων Wi-Fi σε τρένα που ταξιδεύουν με μεγάλη ταχύτητα. Το τελευταίο μοντέλο της Κίνας στη σειρά Fuxing των αμαξοστοιχιών είναι το ταχύτερο συμβατικό τρένο υψηλής ταχύτητας στον κόσμο, σχεδιασμένο να λειτουργεί σε 350 χιλιόμετρα την ώρα.
Οι συσκευές ενσωματώνονται στις νεότερες αμαξοστοιχίες Fuxing κατά τη συναρμολόγηση, δήλωσε ο Λι, προσθέτοντας ότι έχουν ήδη αρχίσει να εγκαθίστανται σε υπάρχοντα τρένα υψηλής ταχύτητας Hexie. Το πρώτο τρένο Hexie με πλήρη κάλυψη Wi-Fi άρχισε να λειτουργεί στις 6 Δεκεμβρίου, ανέφερε η έκθεση.

Το Πεκίνο CRGT διερευνά επίσης την αναβάθμιση των υπηρεσιών του στην τεχνολογία ασύρματου δικτύου πέμπτης γενιάς. Σταθμοί βάσης 5G δημιουργούνται κατά μήκος ορισμένων τμημάτων του σιδηροδρομικού δικτύου υψηλής ταχύτητας.

Η εταιρεία σκοπεύει να δοκιμάσει το σήμα 5G στην γραμμή υψηλής ταχύτητας Guangzhou προς Shenzhen γύρω από τις διακοπές των κινεζικών εαρινών φεστιβάλ τον επόμενο μήνα, δήλωσε ο Λι. Θα κάνει επίσης δοκιμές σε νέες εκτάσεις υπό κατασκευή, όπως το Πεκίνο προς Zhangjiakou και το Πεκίνο στις γραμμές Xiongan.

Το CRGT δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2018 από την China Railway Investment, τον κατασκευαστή αυτοκινήτων Zhejiang Geely Holding Group και το διαδικτυακό γίγαντα Tencent Holdings. Η αποστολή της είναι να οικοδομήσει ένα ευφυές σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας και να παρέχει στους ταξιδιώτες έξυπνες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της σύνδεσης Wi-Fi.

asiatimes.com