Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Φωτήλας για το τρένο στην Πάτρα: «Ο Τσίπρας έταζε λαγούς και πετραχήλια – Το σχέδιο ήταν έτοιμο από το 2014»


«Με κομμουνιστή δήμαρχο δεν μπορείς να περιμείνεις τίποτα παραπάνω από μία έντιμη διαχείριση της μιζέριας»

Στη διέλευση του τρένου από την πόλη της Πάτρας αναφέρθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ιάσωνας Φωτήλας, μιλώντας στην εκπομπή «Ραντάρ» στον Alpha, με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο.

«Για το τρένο έχουμε μια εξαιρετική λύση. Θα περάσει από το κομμάτι του Αγίου Διονυσίου και πλάι σε όλο το κέντρο της πόλης, υπόγεια. Αυτή η βύθιση δεν θα χωρίσει την πόλη από το λιμάνι. Το σχέδιο ήταν έτοιμο από το 2014. Ο δημότης που θα προχωράει στην πλατεία Τριών Συμμάχων και σε όλο το κέντρο της Πάτρας, δεν θα το βλέπει το τρένο και αυτή η λύση προβλέπει και μια τεράστια ανάπλαση.

Αυτό που είχε υποσχεθεί ο κ. Τσίπρας εν μία νυκτί, πριν φύγει, ήταν ότι εγώ θα φτιάξω 12χλμ μετρό στην Πάτρα και αυτό, θέλει πάνω από 1 δισ. ευρώ. Αυτό δεν υπάρχει. Αυτό το οποίο μας δίνεται τώρα, πριν από λίγα χρόνια ήταν το ζητούμενο. Μετά ήρθε ο κ. Τσίπρας να τάξει λαγούς με πετραχήλια και το ζητούμενο έγινε αυτό το οποίο δεν μας κάνει», υπογράμμισε ο κ. Φωτήλας.

Για το γεγονός ότι η Πάτρα εξέλεξε κομμουνιστή δήμαρχο: «Η αλήθεια είναι ότι η Πάτρα με κομμουνιστή δήμαρχο, δεν μπορεί να περιμείνει τίποτα παραπάνω από μία έντιμη διαχείριση της μιζέριας. Το λέω αυτό διότι, κακά τα ψέματα, για να πάει μπροστά ένας δήμος σήμερα χρειάζονται δύο πράγματα. Το ένα είναι ότι πρέπει να εκμεταλλευτεί τη δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας προς όφελος των πολλών και το δεύτερο είναι ότι πρέπει να αντιληφθεί ότι πρέπει να κυνηγάει από το πρώτο μέχρι το τελευταίο ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Αυτά και τα δύο ο κομμουνιστής δήμαρχος δεν τα θέλει. Τα πολεμάει. Άρα, πώς θα πάει μπροστά;»

Για το καρναβάλι: «Ο κ. Πελετίδης θεωρεί ότι το καρναβάλι είναι ένας αστικός εχθρός της πόλης και δεν το χρειαζόμαστε».

newpost.gr