Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Τη Ρουμάνα Αντίνα Βαλεάν προτείνει για Επίτροπο Μεταφορών η φον ντερ Λάιεν.

Η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επέλεξε σήμερα για Επίτροπο Μεταφορών την Αντίνα Βαλεάν, την οποία είχε προτείνει η Ρουμανία.

Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Λούντοβικ Όρμπαν είχε προτείνει δύο υποψηφίους, τον Ζίγκφριντ Μουρασάν, 38 ετών, ειδικό σε θέματα προϋπολογισμού και την 51χρονη Αντίνα Βαλεάν, που είναι ειδική σε θέματα μεταφορών. Και οι δύο τους είναι ευρωβουλευτές και μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Η φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε την επιλογή της λίγες ώρες αφότου παρέλαβε την επιστολή της ρουμανικής κυβέρνησης με τα ονόματα των προτεινόμενων Επιτρόπων.

«Η κυρία Βαλεάν είναι έμπειρη ευρωβουλευτής, που έχει ήδη προεδρεύσει στο παρελθόν στην επιτροπή ENVI (Περιβάλλοντος) και σήμερα είναι πρόεδρος της επιτροπής ITRE (Βιομηχανία, Έρευνα και Ενέργεια)», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε. Σημειώνεται επίσης ότι έχει εμπειρία σε θέματα που αφορούν τις μεταφορές και τον τομέα των «καθαρών» αυτοκινήτων.

Ο διορισμός της Βαλεάν θα πρέπει να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο απέρριψε πρόσφατα την υποψηφιότητα της συμπατριώτισσάς της, Ροβάνα Πλουμπ.

Στις 24 Νοεμβρίου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα κληθεί να εγκρίνει ολόκληρη τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα αναλάβει τα καθήκοντά της την 1η Δεκεμβρίου, ένα μήνα μετά την αρχική ημερομηνία.

.sofokleousin.gr