Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Δυο αδέλφια ταξίδεψαν πάνω από 3.000 μίλια γύρω από την Κίνα με το τρένο σε μόλις 24 ώρες!














Δυο αδέλφια έθεσαν σαν στόχο τους να διανύσουν όσα περισσότερα χιλιόμετρα μπορούσαν ταξιδεύοντας με τραίνο μέσα σε 24 ώρες, ώστε να κατακτήσουν το ρεκόρ που επιθυμούσαν και  τα κατάφεραν.

Ο Rickly και ο Richard Wong από το Χονγκ Κονγκ ταξίδεψαν 4967,8 χιλιόμετρα (3086,6 μίλια) από το Changsha στο Hezhou σε ένα ταξίδι που τους οδήγησε σε ένα μεγάλο τμήμα της   Κίνας.

Η διαδρομή τους περιελάμβανε:
Τσανγκσά-Ναντσάνγκ (342 km ανατολικά)
Nanchang-Jinhua (421 km ανατολικά)
Jinhua-Σαγκάη (320 χλμ βορειοανατολικά)
Σαγκάη-JiNan (912 km βόρεια)
JiNan-Πεκίνο (406 km βόρεια)
Πεκίνο-Γκουάνγκτζου (2.298 km νότια)
Guangzhou-Hezhou (261 km βορειοδυτικά)


Το επίτευγμα τους έχει αναγνωριστεί για την Παγκόσμια Ημέρα Γκαρνς , μια παγκόσμια ημέρα ρεκόρ που έχει φέτος το θέμα "Spirit of Adventure".


Από τότε που μεγάλωναν στο Χονγκ Κονγκ, ο Rickly και ο Richard ταξίδευαν τακτικά στο Guangzhou κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών τους. Η μητέρα τους αγόρασε ένα πρόγραμμα ταξιδιών με τραίνα και αυτό ήταν  που τους ενέπνευσε να ταξιδεύουν περαιτέρω με το τραίνο.

"Το σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας στην Κίνα έκανε τα ταξίδια αβίαστα, είναι πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα που μου έδωσε η μητέρα πριν από 30 χρόνια και για μένα το ταξίδι και όχι ο προορισμός έχει σημασία", εξήγησε ο Rickly.

Ο 43χρονος είναι διευθυντής πωλήσεων στην εταιρεία της οικογένειάς του, ο οποίος απαιτεί τακτικά ταξίδια από πόλη σε πόλη καθώς και επισκέψεις στο εξωτερικό. Ωστόσο τα τραίνα είναι η πρώτη του επιλογή.

Μια βροχερή μέρα, ενώ ταξίδευε πίσω στο Χονγκ Κονγκ, ο Rickly βρήκε τον εαυτό του να ρωτάει: "Δεδομένου ότι η ταχύτητα του σιδηροδρόμου της Κίνας είναι καλά ανεπτυγμένη αλλά πώς μπορώ να την ποσοτικοποιήσω;"

Αφού μάθαινε για το ρεκόρ για το ταξίδι με το τραίνο, ο Ρίκλυ συνειδητοποίησε ότι μπορεί να υπάρξει μια ευκαιρία να επιτευχθεί ένα παιδικό όνειρο.

"Είναι ένας συνδυασμός του να είσαι στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή", δήλωσε ο Rickly.

"Όταν άλλαξα τρένα στο σιδηροδρομικό σταθμό Shanghai Hongqiao εκείνη την ημέρα, η όλη διαδικασία πήρε μόνο 19 λεπτά, πρέπει να τρέξουμε από το ένα άκρο του σταθμού στο άλλο για να πάρουμε το τραίνο και περάσουμε τον δεύτερο έλεγχο ασφαλείας, και τελικά εκεί ήταν μόλις μερικά λεπτά για να φτάσουμε στο τραίνο.
"Εάν ένα από τα τραίνα είχε αργοπορία, δεν θα μπορούσαμε  να ολοκληρώσουμε το ρεκόρ."


Πηγή: guinnessworldrecords.com
Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης