Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

Καραμανλής: Στόχος να λειτουργήσει ενιαία το Μετρό Θεσσαλονίκης το 2023.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε ότι το Μετρό Θεσσαλονίκης πρέπει να λειτουργήσει ενιαία, μαζί με τον σταθμό Βενιζέλου - «Ας βγάλουμε την πολιτική αντιπαράθεση από τα μεγάλα έργα υποδομής»
Υπέρ της ενιαίας λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκης, συμπεριλαμβανομένου του σταθμού Βενιζέλου τάχθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής.

«Η κατάσταση, με τα έργα που υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη, είναι δραματική και αυτό το βιώνουν καθημερινά οι πολίτες. Υπάρχει ένα Μετρό το οποίο έχει καθυστερήσει πάρα πολύ. Υπάρχει ο Σταθμός Βενιζέλου όπου πολιτικοποιήθηκε, που δεν έπρεπε να πολιτικοποιηθεί. Καλό είναι, λοιπόν, να πούμε στο λαό της Θεσσαλονίκης, στους πολίτες της Θεσσαλονίκης, την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι το μετρό έτσι όπως πηγαίναμε δεν θα ήταν έτοιμο ούτε το 2020, ούτε το 2021. Το χρονοδιάγραμμα που πρέπει να βάλουμε και το έχουμε βάλει είναι το 2023 να λειτουργήσει ενιαία το Μετρό, μαζί με το Σταθμό Βενιζέλου. Όχι κολοβό Μετρό», ανέφερε μιλώντας στον Alpha.

Ο κ. Καραμανλής έθεσε ως προϋπόθεση για τα έργα την ανάδειξη των αρχαιοτήτων και τον σεβασμό στη διαλειτουργικότητα του υπογείου σιδηροδρόμου. Αυτό πρέπει να καταφέρουμε. «Ας βγάλουμε την πολιτική αντιπαράθεση από τα μεγάλα έργα υποδομής… Τη λύση που εμείς προκρίνουμε είναι να λειτουργήσει το μετρό ενιαία και θα λειτουργήσει ενιαία!» πρόσθεσε.

protothema.gr