Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Ζέρβας: Παρατηρητήριο παρακολούθησης για την πορεία του Μετρό Θεσσαλονίκης

Παρατηρητήριο παρακολούθησης, για το αν το ΜΕΤΡΟ υλοποιείται εντός χρονοδιαγράμματος συστήνουν ο Δήμος Θεσσαλονίκης, τα επιμελητήρια και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπως δήλωσε στον FOCUS FM και την εκπομπή «Διπλός ελληνικός» ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας. 

«Τώρα θα δούμε ποιος σηκώνει χειρόφρενο και ποιος θέλει το ΜΕΤΡΟ» είπε ο κ.Ζέρβας, προσθέτοντας πάντως, ότι χάρηκε με την «αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού και του κ.Καραμανλή», που διαπιστώθηκε στη χθεσινή σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
 «Πλην Βενιζέλου, το υπόλοιπο έργο θα είναι σε θέση λειτουργίας τέλη του 2022», ανέφερε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας όμως, ότι «αν δεν υπήρχαν οι ανωμαλίες με το σταθμό Βενιζέλου, θα είχαμε μετρό το 2020». 
«Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο πρέπει να έχει περάσει μέχρι τον επόμενο μήνα, ώστε να υπάρξει έγκριση, σε δεύτερη φάση να υπάρξει συμφωνία μεταξύ αναδόχου και ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ώστε να μην υπάρξει κάποιος φραγμός και να προχωρήσει το έργο με την προοπτική ολοκλήρωσής του τον Απρίλιο του 2023.
 «Για την Καλαμαριά δεν έχουν δημοπρατηθεί ακόμη τα ηλεκτρολογικά και οι συρμοί», πρόσθεσε ο κ.Ζέρβας.


parallaximag.gr