Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Οι πλημμύρες διέκοψαν σιδηροδρομικές συνδέσεις μεταξύ νότιας Γαλλίας και της Ισπανίας.


Από σφοδρές πλημμύρες έχουν χτυπηθεί Γαλλία και Ισπανία. Οι σιδηροδρομικές συνδέσεις ανάμεσα στο Μονπελιέ και την Τουλούζη, όπως και ανάμεσα στο Μονπελιέ και την Ισπανία διακόπτονται τουλάχιστον έως τις 4 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε η γαλλική σιδηροδρομική εταιρεία SNCF.
Μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες που σημειώθηκαν την Τετάρτη (23.10.2019) στην περιοχή του Μονπελιέ “ένας χείμαρρος παρέσυρε σε ορισμένα σημεία τις σιδηροδρομικές γραμμές”, διευκρίνισε η γαλλική σιδηροδρομική εταιρεία.

Τα τρένα TGV και Intercites θα έχουν για τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις τους τερματικό σταθμό το Μονπελιέ. Τα τρένα που προέρχονται από την Βαρκελόνη στην Ισπανία δεν θα έρχονται πλέον στο Μονπελιέ, διευκρίνισε εκπρόσωπος της εταιρείας, ο οποίος ωστόσο δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει τον αριθμό των δρομολογίων που αφορά η διακοπή αυτή.
Στους επιβάτες θα γίνεται “επιστροφή των χρημάτων τους χωρίς επιβάρυνση” για 60 ημέρες, πρόσθεσε.
Νωρίτερα χθες το βράδυ η SNCF είχε ανακοινώσει ότι προκλήθηκαν προβλήματα από τις πλημμύρες σε σιδηροδρομικό σταθμό, στον οποίο σε ορισμένα σημεία δημιουργήθηκε κενό 10 μέτρων κάτω από τις σιδηροδρομικές γραμμές, οι οποίες κρέμονται στον αέρα”.

“Θα χρειαστεί να γίνουν σημαντικές εργασίες αποκατάστασης και αντικατάστασης σιδηροτροχιών και εγκαταστάσεων” για τις οποίες θα χρειαστούν τουλάχιστον δέκα μέρες, σημείωσε η γαλλική σιδηροδρομική εταιρεία.

Ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός χθες Τετάρτη και 4 άνθρωποι αγνοούνται μετά τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν την Τρίτη στην Καταλονία. Αυτές προκάλεσαν επίσης σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία στους δρόμους και τις αεροπορικές και τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες στην περιοχή αυτή της βορειοανατολικής Ισπανίας.

newsit.gr