Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

«Πλημμύρισε» με εκπαιδευτικούς ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Λάρισας.


ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Πάνω από 100 εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του ν. Λάρισας παρακολούθησαν χθες ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον σεμινάριο που υλοποιήθηκε στον διαμορφωμένο χώρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού Λάρισας με θέμα «Το τρένο πάει… σχολείο… και προστατεύει το περιβάλλον, την υγεία και τον πολιτισμό».
Το σεμινάριο διοργανώθηκε από τις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και Μαγνησίας, διά των Υπεύθυνων Σχολικών Δραστηριοτήτων σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (Π.Ε.Κ.Ε.Σ.) της ΠΔΕ Θεσσαλίας διά της Συντονίστριας Αειφορίας Θεσσαλίας και τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ).

Στη διάρκεια του σεμιναρίου παρουσιάστηκαν εισηγήσεις σχετικά με την ασφαλή συμβίωση μαθητών με το Σιδηροδρομικό Δίκτυο με εισηγητή τον κ. Νίκο Κόνδυλα, προϊστάμενο Τμήματος Συντήρησης Ηλεκτροκίνησης Κ. Ελλάδος, τη σχέση του τρένου με το σχολείο από τους υπεύθυνους σχολικών δραστηριοτήτων Λάρισας και Μαγνησίας κ.Κων/να Χατζημίχου και Αντώνη Αντωνίου. Ακόμα ο κεντρικός σταθμάρχης Βόλου κ. Γιώργος Αποστολέρης έκανε μια ιστορική αναδρομή στη χρήση του τρένου ως μέσου μαζικής μεταφοράς, ενώ εκτενή αναφορά έκανε και στο ιστορικό τρενάκι του Πηλίου, τον «Μουτζούρη». Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στον Σιδηροδρομικό Σταθμό – Μουσειακό Πάρκο Πολιτιστικού Κέντρου Σιδηροδρομικών Λάρισας από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σιδηροδρομικών Λάρισας κ. Ιωάννη Μάνθο.


eleftheria.gr