Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Προς αναστολή οι στάσεις εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ την Πέμπτη (17/10).

Η εξέλιξη έρχεται μετά τη συνάντηση που είχαν χθες το απόγευμα τα σωματεία εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας με τον υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή

Κανονικά αναμένεται να κυκλοφορήσουν οι συρμοί του μετρό, του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και του τραμ την Πέμπτη (17/10), καθώς προς αναστολή βαίνουν οι δύο στάσεις εργασίας στην έναρξη και τη λήξη της βάρδιας στα μέσα σταθερής τροχιάς, τις οποίες είχαν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι διαμαρτυρόμενοι για τη μη εφαρμογή της υπογραφείσας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ).


Η εξέλιξη έρχεται μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα το απόγευμα τα σωματεία εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας με τον υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, κατά την οποία ο κ. Καραμανλής ανακοίνωσε την άμεση εφαρμογή των ΣΣΕ.

Αυτό ανακοίνωσε και ο υπουργός στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επισημαίνοντας ότι «έκλεισε το θέμα των Συλλογικών Συμβάσεων, σε απόλυτη συνεννόηση με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους» και προσθέτοντας ότι «επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε υπογραφεί καμία ΣΣΕ με τους εργαζόμενους του Ομίλου ΟΑΣΑ, γεγονός που έγινε τώρα επί Νέας Δημοκρατίας».

Ο υπουργός δεσμεύτηκε για την εφαρμογή των ΣΣΕ, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι στα οδικά μέσα (λεωφορεία και τρόλει) θα λάβουν αναδρομικά και τις αυξήσεις που τους οφείλονται από την αρχή της χρονιάς.

ethnos.gr/